Jablka v kabátku
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy45 min.

Jablka v kabátku

Jablka v kabátku - kdo by si tuhle dobrotu nepamatoval z dětství. Připravte si tuto dobrotu podle receptu Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 velká jablka
  • 2 balení listového těsta Belbake
  • višňový džem Maribel
  • 1 balení skořicového cukru
  • 1 vejce na potření
  • asi 6 lžiček květového medu Marlene
  • 100 g mandlí Gardis
  • rádýlko
  • potravinářský štětec

POSTUP

Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm (konce jablek nepoužijeme). Vykrojíme jádřince. Rozbalené listové těsto nakrájíme na obdélníky (z 2 balení těsta vytvoříme 6 ks), na okraj každého z nich dáme kolečko jablka a místo vykrojených jádřinců džem. Volnou polovinu těsta přeložíme přes jablko posypané skořicovým cukrem a okraj lehce přitlačíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a všechny rohy přeložíme do středu a přitlačíme. Horní část znovu potřeme rozšlehaným vejcem. Navrch dáme lžičku medu a nasypeme nahrubo nasekané mandle. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova asi 25 minut.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU