Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Husí prsa z pánve s červenou řepou, balsamicem a bramborovou kaší

Husa patří tradičně k těm svátečnějším jídlům, a tak je potřeba si na ní dát pořádně záležet. Stejně jako to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák ve svém receptu na husí prsíčka. Aby byla prsa krásně šťavnatá, opékají se v pánvi i s kůží, kterou stačí jednoduše nařezat, aby se vám v pánvi nezačala zbytečně kroutit. Zatímco se bude husa restovat, stihnete připravit výbornou přílohu – červenou řepu s na první pohled netradičními surovinami, jako jsou skořice, med nebo balsamico. Celý recept skvěle dokončí už jenom čerstvě připravená bramborová kaše.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 100 g máslo Pilos
  • 3 ml červená cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 500 g červená řepa
  • 2 × lžíce med
  • 0,5 × lžička mletá skořice Kania
  • 100 ml balsamico Italiamo
  • 700 g husí prsa
  • čerstvý rozmarýn

POSTUP

Brambory očistíme a nakrájíme je na menší kousky. Uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Slijeme, trochu vody odlijeme bokem, přidáme máslo a rozmixujeme na pyré. Podle potřeby přiléváme vodu z uvařených brambor. 

Červenou cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme ji v hrnci s rozehřátým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou řepu, med, špetku skořice a balsamico. Promícháme a dusíme přibližně 10 minut.

Husí prsa očistíme, kůži nařežeme, osolíme, opepříme a dáme do rozehřáté pánve opéct na kůži. Jakmile je kůže opečená dokřupava, maso otočíme a dále opékáme. Husí prsa přendáme dopéct do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně 10 minut. Po upečení maso posypeme nasekaným rozmarýnem a přikryjeme alobalem.

Husí prsa nakrájíme na tenké plátky a servírujeme s bramborovou kaší a s červenou řepou. Na závěr ozdobíme nasekaným rozmarýnem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.