Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Nevíte, jak si připravit tradiční sváteční husu? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na pečenou husu s bramborovou terinou a hroznovým vínem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 007 kJ / 960 kcal
Bílkoviny
42,20 g
Tuky
73,00 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
34,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Začneme přípravou bramborové terinky. Formu vyložíme potravinářskou fólií a následně plátky slaniny. Do takto připravené formy dáme na kostičky nakrájené brambory a zeleninu a zalijeme směsí ze smetany a vajec, kterou jsme osolili. Formu uzavřeme a pečeme v troubě předehřáté na 140 °C asi 40 minut. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout a poté nakrájíme na plátky.
02.Kůži na husích prsou nakrájíme na malé čtverečky a osolíme. Z druhé strany osolíme a opepříme. Vložíme do pánve nejprve kůží dolů a pomalu pečeme, abychom získali křupavou kůži, poté otočíme a necháme zatáhnout. V průběhu pečení sbíráme z pánve sádlo. Opečená prsa přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 4 minuty. Po vyndání přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
03.Na výpeku z husích prsou orestujeme červenou cibuli nakrájenou na nudličky, poté přidáme vařenou kapustu nakrájenou na menší kusy a nakonec rozpůlené a vypeckované kuličky hroznového vína.
04.Před servírováním opečeme v pánvi na oleji plátky bramborové terinky. Husí prsa nakrájíme na tenké plátky proti vláknu a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT