Husí prsa s hroznovým vínem a bramborovou terinkou

play Přehrát video recept
Husí prsa s hroznovým vínem a bramborovou terinkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Nevíte, jak si připravit tradiční sváteční husu? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na pečenou husu s bramborovou terinou a hroznovým vínem.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborová terina

  • 200 g krájené pečené slaniny Pikok
  • 300 g vařených brambor
  • 100 g vařené zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 4 × vejce “M“
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • rostlinný olej Promienna

Husí prsa

  • 2 × husí prsa Čerstvá porce
  • černý pepř v mlýnku Kania

Kapusta

  • 1 × červená cibule
  • 200 g vařené kapusty
  • 200 g bílého a červeného hroznového vína

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 007 kJ / 960 kcal

Bílkoviny

42,20 g

Tuky

73,00 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

34,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bramborová terina

01.Začneme přípravou bramborové terinky. Formu vyložíme potravinářskou fólií a následně plátky slaniny. Do takto připravené formy dáme na kostičky nakrájené brambory a zeleninu a zalijeme směsí ze smetany a vajec, kterou jsme osolili. Formu uzavřeme a pečeme v troubě předehřáté na 140 °C asi 40 minut. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout a poté nakrájíme na plátky.

Husí prsa

02.Kůži na husích prsou nakrájíme na malé čtverečky a osolíme. Z druhé strany osolíme a opepříme. Vložíme do pánve nejprve kůží dolů a pomalu pečeme, abychom získali křupavou kůži, poté otočíme a necháme zatáhnout. V průběhu pečení sbíráme z pánve sádlo. Opečená prsa přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 4 minuty. Po vyndání přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

Kapusta

03.Na výpeku z husích prsou orestujeme červenou cibuli nakrájenou na nudličky, poté přidáme vařenou kapustu nakrájenou na menší kusy a nakonec rozpůlené a vypeckované kuličky hroznového vína.

Servírování

04.Před servírováním opečeme v pánvi na oleji plátky bramborové terinky. Husí prsa nakrájíme na tenké plátky proti vláknu a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo