Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Husí omáčka

Když pečete husu v celku, zbydou vám po vykostění kosti a nádivka, pokud jste husu před pečením naplnili třeba jablky. Je Vám líto je vyhodit, ale nevíte co s nimi? Roman Paulus vás naučí, jak z těchto „zbytků“ připravit znamenitou husí omáčku. Díky pomerančové šťávě a červenému vínu, které se do omáčky přidávají, bude mít lehce nasládlou chuť a vonět po vínu, což se k pečené huse hodí přímo báječně.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Husí omáčka

  • husí sádlo
  • „zbytky“ pečené husy – husí kosti, nádivka (jablka, cibule, pomeranče)
  • hladká mouka
  • pomerančová šťáva
  • červené víno vývar z husích kostí

POSTUP

Postup

V hrnci rozehřejeme husí sádlo. Do hrnce vložíme jablka, cibule, pomeranče z pečené husy a orestujeme. Přidáme husí kosti a restujeme dále, poté zaprášíme moukou. Pokud se mouka připaluje ke dnu hrnce, můžeme podlít trochou pomerančové šťávy, aby se vše dobře odvařilo, a restujeme dále.

Zarestovaný základ podlijeme pomerančovou šťávou, necháme chvíli provařit a přilijeme červené víno. Víno necháme dobře vyvařit, přilijeme husí vývar, na mírném plameni prováříme asi 1 hodinu a přecedíme. Omáčku můžeme případně svařit, aby byla hustší.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.