Kuchyně
Česká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Hrušky a mák jsou kombinace, na kterou byste při pečení dezertů neměli zapomínat, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na hruškový koláč z třeného makového těsta. Kromě návodu na samotné třené těsto s tvarohem zjistíte i jak správně hrušky orestovat v pánvi s vlašskými ořechy (můžete použít i lískové), které se k nim náramně hodí. Nakonec stačí už jen těsto i náplň vylít do formy a počkat, až trouba celé kouzlo dokončí.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 139 kJ / 511 kcal
Bílkoviny
10,40 g
Tuky
32,40 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
0,34 g
Sacharidy
47,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V robotu vyšleháme do pěny změklé máslo, skořici, krupicový a vanilinový cukr.
Pro intenzivnější chuť do těsta přidejte zrníčka z vanilkového lusku.
02.Postupně zašleháme vejce, tvaroh a robot zastavíme. Přisypeme kypřicí prášek, mouku, mák, špetku soli a znovu v robotu promícháme.
03.Vyšlehané těsto přendáme do dortové formy zespoda vyloženou pečicím papírem a stěrkou jej rovnoměrně rozetřeme.
04.Hrušky očistíme (zbavíme stopky, semínek a bubáka), nakrájíme na osminy a v pánvi s rozehřátým máslem je posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. K hotovému ovoci přimícháme nalámané ořechy, dobře promícháme a naneseme na makové těsto ve formě.
05.Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 45–50 minut na program horkovzduch.
Ke konci pečení můžeme přikrýt koláč pečícím papírem, aby se ořechy nespálily.
06.Podáváme po alespoň krátkém vychladnutí, ideálně s dobrou kávou a čerstvě ušlehanou šlehačkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT