Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Hovězí závitky se slaninou a sušenými rajčaty

Šťavnaté maso plněné pestem ze sušených rajčat, lahodná slanina a tradiční slovenská tarhoňa.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hovězí závitky

  • 1 kg hovězího podplečí nebo plátků z kýty v celku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • sušená majoránka Kania
  • 200 g anglické slaniny Pikok (tenké plátky)
  • 140 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 5 × stroužků česneku
  • 4 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 100 ml červeného suchého vína
  • 2 × lžíce hladké mouky Castello

Příloha

  • 500 g tarhoni
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • potravinová fólie
  • sítko
  • metlička
  • zapékací mísa
  • párátka
  • palička na maso

POSTUP

Hovězí závitky:

Umyté a osušené maso nakrájíme na plátky a pod fólií naklepeme. Špičkou nože nařežeme šlachy, aby se maso během pečení nestahovalo. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na maso rozložíme plátky slaniny, nahrubo nakrájená sušená rajčata, česnek na plátky, zarolujeme do závitků a uzavřeme párátky. V pánvi s 2 lžícemi rozpuštěného sádla opečeme závitky ze všech stran. Potom podlijeme vínem a můžeme krátce flambovat. Maso přendáme do zapékací mísy, přelijeme výpekem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 1 hodinu. Během pečení maso poléváme výpekem. Podle potřeby můžeme přilít i vodu nebo vývar.

Příloha:

V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přisypeme tarhoňu, ochutíme solí a opečeme. Když je dozlatova opečená, zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 10 minut do měkka. Uvařenou tarhoňu přecedíme a vmícháme máslo.

Těsně před dokončením hovězích závitků rozpustíme v hrnci zbylé 2 lžíce sádla, přisypeme hladkou mouku a za občasného míchání připravíme tmavší jíšku.

Upečené maso přendáme na talíř a výpek z masa přecedíme do pánve. Do výpeku postupně vmícháme připravenou jíšku, ochutnáme a podle potřeby osolíme či opepříme.

Servírování:

Do středu talíře servírujeme tarhoňu, na vrch položíme na plátky nakrájené závitky, přelijeme výpekem a dozdobíme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.