Hovězí steak s quinoou a červenou řepou

play Přehrát video recept
Hovězí steak s quinoou a červenou řepou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz nyní najdete recept Romana Pauluse na skvělý hovězí steak s přílohou v podobě červené řepy a quinoy.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hovězí steak

  • 4 × irské roastbeef steaky Inisvale
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • řepkový olej Promienna
  • bylinkové máslo (5 lžic másla, česnek, bazalka, listová petržel dle chuti)

Salát s quinoou a červenou řepou

  • 1 × červená cibule
  • 200 g vařené červené řepy
  • červený vinný ocet Acentino
  • 200 g vařené quinoy Alesto
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Karamelizovaná cibule

  • 2 × červené cibule
  • cukr krystal Castello
  • 200 g rukoly
  • dřevorubecký chléb (nejlépe z předešlého dne)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 355 kJ / 1 044 kcal

Bílkoviny

73,10 g

Tuky

60,10 g

Vláknina

8,10 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

55,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Hovězí steak

01.Maso z obou stran opepříme, těsně před grilováním i osolíme, potřeme olejem a opečeme v grilovací pánvi podle stupně propečenosti 3 – 8 minut z každé strany. Pokud má steak silný tučný okraj, necháme vypéct.

02.Tip: Rare, medium nebo well done? Jak takový steak připravit? Podívejte se na video v Kulinářské akademii Lidlu.

03.Opečené maso přendáme na talíř, na každý steak položíme plátek bylinkového másla, které připravíme smícháním změklého másla s prolisovaným česnekem a bylinkami. Přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

Salát s quinoou a červenou řepou

04.1 červenou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem dosklovata. Přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky, zakápneme červeným vinným octem, osolíme a opepříme. Vypneme plamen, vmícháme vařenou quinou a necháme prohřát. Přidáme nakrájenou bazalku, zamícháme, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odstát (5 – 10 minut).

Karamelizovaná cibule

05.2 červené cibule nakrájíme na nudličky a pomalu restujeme v rozehřáté pánvi s olejem, až téměř zkaramelizuje. Stáhneme plamen, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

Servírování

06.Maso nakrájíme na plátky. Do hlubšího talíře naservírujeme salát s quinoou a červenou řepou, plátky steaku, karamelizovanou cibuli, dozdobíme lístky rukoly a chlebovými chipsy, které připravíme ze staršího dřevorubeckého chleba, a zakápneme olivovým olejem.

07.Tip: Jak na přípravu chlebových chipsů, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo