Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Hovězí steak s quinoou a červenou řepou

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz nyní najdete recept Romana Pauluse na skvělý hovězí steak s přílohou v podobě červené řepy a quinoy.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hovězí steak

  • 4× irské roastbeef steaky Inisvale
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • řepkový olej Promienna
  • bylinkové máslo (5 lžic másla, česnek, bazalka, listová petržel dle chuti)

Salát s quinoou a červenou řepou

  • 1× červená cibule
  • 200 g vařené červené řepy
  • červený vinný ocet Acentino
  • 200 g vařené quinoy Alesto
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Karamelizovaná cibule

  • 2× červené cibule
  • cukr krystal Castello
  • 200 g rukoly
  • dřevorubecký chléb (nejlépe z předešlého dne)

POSTUP

Hovězí steak

Maso z obou stran opepříme, těsně před grilováním i osolíme, potřeme olejem a opečeme v grilovací pánvi podle stupně propečenosti 3 – 8 minut z každé strany. Pokud má steak silný tučný okraj, necháme vypéct.

Tip: Rare, medium nebo well done? Jak takový steak připravit? Podívejte se na video v Kulinářské akademii Lidlu.

Opečené maso přendáme na talíř, na každý steak položíme plátek bylinkového másla, které připravíme smícháním změklého másla s prolisovaným česnekem a bylinkami. Přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

Salát s quinoou a červenou řepou

1 červenou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem dosklovata. Přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky, zakápneme červeným vinným octem, osolíme a opepříme. Vypneme plamen, vmícháme vařenou quinou a necháme prohřát. Přidáme nakrájenou bazalku, zamícháme, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odstát (5 – 10 minut).

Karamelizovaná cibule

2 červené cibule nakrájíme na nudličky a pomalu restujeme v rozehřáté pánvi s olejem, až téměř zkaramelizuje. Stáhneme plamen, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

Servírování

Maso nakrájíme na plátky. Do hlubšího talíře naservírujeme salát s quinoou a červenou řepou, plátky steaku, karamelizovanou cibuli, dozdobíme lístky rukoly a chlebovými chipsy, které připravíme ze staršího dřevorubeckého chleba, a zakápneme olivovým olejem.

Tip: Jak na přípravu chlebových chipsů, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU