Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso z obou stran opepříme, těsně před grilováním i osolíme, potřeme olejem a opečeme v grilovací pánvi podle stupně propečenosti 3 – 8 minut z každé strany. Pokud má steak silný tučný okraj, necháme vypéct.
Tip: Rare, medium nebo well done? Jak takový steak připravit? Podívejte se na video v Kulinářské akademii Lidlu.
Opečené maso přendáme na talíř, na každý steak položíme plátek bylinkového másla, které připravíme smícháním změklého másla s prolisovaným česnekem a bylinkami. Přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
1 červenou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem dosklovata. Přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky, zakápneme červeným vinným octem, osolíme a opepříme. Vypneme plamen, vmícháme vařenou quinou a necháme prohřát. Přidáme nakrájenou bazalku, zamícháme, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odstát (5 – 10 minut).
2 červené cibule nakrájíme na nudličky a pomalu restujeme v rozehřáté pánvi s olejem, až téměř zkaramelizuje. Stáhneme plamen, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
Maso nakrájíme na plátky. Do hlubšího talíře naservírujeme salát s quinoou a červenou řepou, plátky steaku, karamelizovanou cibuli, dozdobíme lístky rukoly a chlebovými chipsy, které připravíme ze staršího dřevorubeckého chleba, a zakápneme olivovým olejem.
Tip: Jak na přípravu chlebových chipsů, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.