Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V pánvi rozpustíme 1 lžíci vepřového sádla, orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, česnek nakrájený na plátky a 3 bobkové listy a osolíme. Jakmile základ zezlátne, přidáme maso, osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn nasekaný nadrobno. Až se maso zatáhne, přisypeme papriku a podlijeme vínem. Chvíli povaříme, aby se z vína odpařil alkohol, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme doměkka.
Tip: Podle potřeby přiléváme horkou vodu, aby bylo maso stále zalité.
Po 2 hodinách přidáme k masu očištěné lišky (větší kusy nakrájíme) a dále dusíme. Na konec zahustíme tmavší jíškou, kterou připravíme z 1 lžíce sádla a hladké mouky.
V rozehřáté pánvi se zbylým vepřovým sádlem krátce orestujeme tarhoňu. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Jakmile zezlátne, zalijeme vroucí vodou (1 cm nad tarhoňu) a vložíme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C. Po 5 minutách promícháme, vypneme troubu a necháme dojít.
Hovězí ragú s liškami podáváme s tarhoňou, pokrm ozdobíme nasekanou listovou petrželí.