Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zázvor, česnek, papričky a cibuli nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na pastu.
Maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme a opečeme v pánvi se dvěma lžícemi rozehřátého kokosového oleje. Po chvíli k němu přidáme připravenou zázvorovou pastu, další 2 lžíce kokosového oleje a 2-3 minuty restujeme. Přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Pak do pánve přisypeme skořici, přilijeme sójovou omáčku, vývar a dusíme 1,5-2 hodiny do měkka. Občas promícháme, případně podlijeme vývarem.
Mrkev nakrájíme na tenké plátky, okurku na kostičky a obojí dáme do misky. Přidáme ocet, cukr krupici, vodu, najemno nasekaný čerstvý koriandr a sůl. Necháme marinovat, zatímco se nám vaří maso.
Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu a připravíme česnekové chipsy.
Tip: Jak připravit česnekové chipsy se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Maso s omáčkou dáme do větší misky, posypeme česnekovými chipsy a ozdobíme nasekanou lahůdkovou cibulkou a koriandrem.
Stejně tak podáváme i rýži. V misce ozdobené česnekovými chipsy, cibulkou a bylinkou.
Připojíme i salátek z naložené mrkve a okurky.