Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Hovězí kližka se zázvorem a pálivými papričkami

Jak zpracovat kližku? Zapomeňte na guláš a poduste ji se zázvorem a chilli. Recept na jednoduchý oběd představí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 800 g hovězí kližky na kostky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 polév. lž. bio kokosového oleje Vita D'or
  • 100 g zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 4 pálivé papričky
  • 1 červená cibule
  • 2 polév. lž. přírodního třtinového cukru Belbake
  • 1 polév. lž. mleté skořice Kania
  • 4 polév. lž. sójové omáčky
  • 1 l silného hovězího vývaru
  • 1 mrkev
  • 1/2 okurky
  • 2 polév. lž. octa
  • 2 polév. lž. cukru krupice Castello
  • 100 ml vody
  • 2 polév. lž. nasekaného čerstvého koriandru
  • 400 g jasmínové rýže Golden sun
  • česnekové chipsy
  • 1 lahůdková cibulka

POSTUP

Zázvor, česnek, papričky a cibuli nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na pastu.

Maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme a opečeme v pánvi se dvěma lžícemi rozehřátého kokosového oleje. Po chvíli k němu přidáme připravenou zázvorovou pastu, další 2 lžíce kokosového oleje a 2-3 minuty restujeme. Přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Pak do pánve přisypeme skořici, přilijeme sójovou omáčku, vývar a dusíme 1,5-2 hodiny do měkka. Občas promícháme, případně podlijeme vývarem.

Mrkev nakrájíme na tenké plátky, okurku na kostičky a obojí dáme do misky. Přidáme ocet, cukr krupici, vodu, najemno nasekaný čerstvý koriandr a sůl. Necháme marinovat, zatímco se nám vaří maso.

Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu a připravíme česnekové chipsy.

Tip: Jak připravit česnekové chipsy se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. 

Servírování:

Maso s omáčkou dáme do větší misky, posypeme česnekovými chipsy a ozdobíme nasekanou lahůdkovou cibulkou a koriandrem.

Stejně tak podáváme i rýži. V misce ozdobené česnekovými chipsy, cibulkou a bylinkou.

Připojíme i salátek z naložené mrkve a okurky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU