Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Hovězí kližka na divoko

Už jste někdy vařili guláš? Tahle oblíbená pochoutka vycházející z maďarského perkeltu má v Česku mnoho fanoušků. Jedním z nich je i šéfkuchař Roman Paulus, který tentokrát připravil recept na hovězí kližku na divoko – ve stylu klasického českého guláše. Naučíte se připravovat základ ze špeku, cibule, kapie a česneku, ale i to, jak výsledný guláš dochutit a efektně servírovat. Na závěr nezapomeňte přidat pálivou papriku nebo chilli podle vlastní chuti a pozvěte všechny ke stolu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 100 g sedláckého uzeného špeku Pikok pure
  • 2 polév. lž. vepřového sádla Pikok
  • 800 g cibule
  • 2 červené kapie
  • 4 stroužky česneku
  • 3 bobkové listy Kania
  • 800 g hovězí kližky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g sekaných rajčat
  • 2 polév. lž. sladké papriky Kania
  • 2 polév. lž. uzené papriky
  • 1 l silného hovězího vývaru
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • karlovarské knedlíky
  • česnekové chipsy
  • 2 lahůdkové cibulky

POSTUP

Špek nakrájíme na kostičky a krátce vyškvaříme v rozpáleném hrnci. Přidáme ještě 2 lžíce sádla, nahrubo nakrájenou cibuli a orestujeme lehce dozlatova. Následně přidáme nadrobno nakrájené kapie a česnek, bobkové listy a na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme a znovu krátce restujeme.

Ochutíme sekanými rajčaty, sladkou a uzenou paprikou, krátce restujeme, podlijeme vývarem a za mírného varu dusíme do měkka.

Tip: Jak připravit domácí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu.

V případě potřeby dolijeme vývarem. Ke konci dochutíme podle potřeby solí, pepřem a chilli.

Servírujeme doprostřed stolu ve velké míse, ozdobené nasekanou lahůdkovou cibulkou, česnekovými chipsy a karlovarským knedlíkem.

Tip: Jak připravit česnekové chipsy a karlovarské knedlíky se dozvíte ve videích Kulinářské akademie Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU