 
  Kuchyně
Italská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Hovězí karabáček je maso podobné kližce, ale na rozdíl od ní není tak prorostlé. I proto se skvěle hodí do tohoto receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, který ho připravil na česneku s cuketovými noky. Kromě samotného česneku využijete i tradiční kořenovou zeleninu, ale také uzený špek anebo rajčatový protlak či povidla, která celému jídlu dodají příjemný švestkový nádech. Nechybí ani pivo (jak v receptu, tak na stole). Hovězí ragú podávejte s noky či klidně s karlovarským knedlíkem.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
2 397 kJ / 573 kcal
Bílkoviny
36,40 g
Tuky
23,60 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
48,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V kastrolu rozehřejeme polovinu olivového oleje, na kterém krátce vyškvaříme uzený špek. Přidáme na kostky nakrájený karabáček, osolíme, opepříme, nemícháme – pouze obracíme a opečeme ze všech stran.
02.Zatáhnuté maso vyndáme a ve výpeku opečeme dozlatova kostky očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) a bobkový list.
03.Asi po třech minutách přidáme nakrájenou cibuli a dále restujeme. Následně přidáme rajčatový protlak, povidla, opečené maso, česnekovou pastu, zalijeme pivem a necháme provařit do změknutí 1,5–2 hodiny dle velikosti masa.
 Ragú můžete i dusit v troubě. Hrnec přiklopte poklicí a vložte do trouby rozehřáté na 160 °C asi na 1,5 hodiny. Nezapomeňte, že hrnec nesmí mít plastová držadla a musí být vhodný do trouby.
04.Noky uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu.
05.Mezitím v pánvi rozehřejeme druhou půlku olivového oleje, na kterém orestujeme na kostky nakrájenou mladou cuketu ochucenou solí a pepřem. Po krátkém restování k cuketě přidáme noky vyndané rovnou z vroucí vody. Krátce opečeme, přidáme natrhanou listovou petržel a podáváme.
06.Servírujeme v mělkém talíři porci italských noků s cuketou, které ochutíme ragú z hovězího karabáčku a dozdobíme lístkem petržele.
Pro okamžité použití oloupané stroužky česneku rozmixujeme s trochou vody na pastu. Pokud chceme pastu nějakou dobu pastu uchovat, můžeme do pasty přidat i sůl. Při použití pak ale musíme dávat pozor, abychom jídlo nepřesolili.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT