Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Umyté a osušené hrudí z obou stran osolíme a opepříme. Kůži nařízneme, aby se maso během pečení nestahovalo. Zprudka restujeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran.
Jakmile se maso zatáhne, připravíme marinádu promícháním medu, mleté papriky, skořice, soli, pepře, oleje a nastrouhaného česneku. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Rajčata z konzervy dochutíme solí a pepřem.
Opečené maso přendáme do zapékací mísy a potřeme marinádou. Okolo nalijeme ochucená rajčata, poskládáme nakrájenou cibuli, bobkové listy a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 90 minut. Během pečení maso obrátíme a polijeme vodou.
V hrnci zahřejeme olivový olej, na kterém krátce restujeme kuskus a osolíme. Zalijeme vroucí vodou nebo vývarem přibližně 1 cm nad jeho hladinu, promícháme, stáhneme z ohně a pod pokličkou necháme odstát asi 10 minut.
Potom podle potřeby dosolíme a pokapeme olejem. Jakmile kuskus vychladne, přimícháme do něj zrníčka granátového jablka a natrhané lístky máty.
Tip: Jak snadno získat zrníčka z granátového jablka se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Na talíř naservírujeme porci kuskusového salátu. Vedle přidáme rajčatový základ, na který položíme na plátky nakrájené maso pokapané olejem.