Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Hledáte recept na zajímavý pokrm v americkém stylu? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na hamburger s pečenými rajčaty a hranolky z batátů.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 264 kJ / 1 975 kcal
Bílkoviny
62,70 g
Tuky
127,70 g
Vláknina
16,10 g
Sůl
5,70 g
Sacharidy
142,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Majonézu, pokrájená sušená rajčata a bylinky vložíme do vyšší nádoby, opepříme, osolíme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté necháme vychladit v lednici.
02.Cuketu omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi s olivovým olejem a stroužkem česneku.
03.Rajčata oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Posypeme trochou moučkového cukru, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a necháme sušit v troubě při 120 °C.
04.Tip: Triky, jak oloupat rajčata, najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
05.Z masa připravíme 4 porce po 200 g, vložíme do tvořítka, které jsme předtím potřeli trochou oleje, a stlačíme. Takto připravené maso osolíme, opepříme a opečeme v grilovací pánvi tak, aby bylo dobře propečené. Těsně před dokončením položíme na maso plátek sýra, aby se rozpustil.
06.Batáty oloupeme, nakrájíme na stejně velké hranolky a pomalu smažíme v rozpáleném rostlinném oleji dokřupava. Usmažené hranolky vyndáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný olej, a okořeníme grilovacím kořením.
07.Housky rozpůlíme, opečeme v pánvi nebo toasteru dokřupava a poté obě půlky potřeme rajčatovo-bylinkovou majonézou. Na spodní část dáme list ledového salátu, opečenou cuketu, maso se sýrem, poté sušená rajčata, přiklopíme horní částí a spíchneme špejlí, aby hamburger držel pohromadě. Podáváme s batátovými hranolky a rajčatovo-bylinkovou majonézou, kterou servírujeme zvlášť v misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT