Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Majonézu, pokrájená sušená rajčata a bylinky vložíme do vyšší nádoby, opepříme, osolíme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté necháme vychladit v lednici.
Cuketu omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi s olivovým olejem a stroužkem česneku.
Rajčata oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Posypeme trochou moučkového cukru, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a necháme sušit v troubě při 120 °C.
Tip: Triky, jak oloupat rajčata, najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Z masa připravíme 4 porce po 200 g, vložíme do tvořítka, které jsme předtím potřeli trochou oleje, a stlačíme. Takto připravené maso osolíme, opepříme a opečeme v grilovací pánvi tak, aby bylo dobře propečené. Těsně před dokončením položíme na maso plátek sýra, aby se rozpustil.
Batáty oloupeme, nakrájíme na stejně velké hranolky a pomalu smažíme v rozpáleném rostlinném oleji dokřupava. Usmažené hranolky vyndáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný olej, a okořeníme grilovacím kořením.
Housky rozpůlíme, opečeme v pánvi nebo toasteru dokřupava a poté obě půlky potřeme rajčatovo-bylinkovou majonézou. Na spodní část dáme list ledového salátu, opečenou cuketu, maso se sýrem, poté sušená rajčata, přiklopíme horní částí a spíchneme špejlí, aby hamburger držel pohromadě. Podáváme s batátovými hranolky a rajčatovo-bylinkovou majonézou, kterou servírujeme zvlášť v misce.