Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Grilovaný steak ze svíčkové s bramborami a houbovým ragú

Hledáte recept na dokonalý steak? Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na grilovaný steak s houbovým ragú a bramborami!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Houbové ragú

  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 200 g žampionů
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 150 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 80 g másla Pilos
  • 50 g sýra Grana Padano Lovilio
  • 0,5 × šťáva z citronu
  • čerstvá petrželka

Steaky

  • 800 g 800 g hovězí svíčkové Deluxe

Opečené brambory

  • 800 g brambor
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × větvička čerstvého rozmarýnu
  • grilovací pánev
  • struhadlo
  • alobal
  • provázek

POSTUP

Houbové ragú

Cibuli a 4 stroužky česneku očistíme, nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatova na pánvi s trochou olivového oleje. Přidáme hlívu a žampiony nakrájené na stejně velké kousky. Osolíme, opepříme a orestujeme dozlatova. Houby podlijeme suchým bílým vínem. Když se alkohol odpaří, přilijeme vývar a povaříme při nižší teplotě asi 5 minut. Do houbového ragú přidáme kousky másla, nastrouhaný sýr Grana Padano a šťávu z citronu. Chvíli povaříme tak, aby ragú zhoustlo. Nakonec přidáme trochu nasekané petrželky.

Steaky

Omyté a osušené maso odblaníme a nakrájíme na 4 stejně velké kusy. Každý kus masa svážeme po obvodu provázkem a opepříme z obou stran. Steaky ze všech stran zprudka opečeme na rozpálené grilovací pánvi dohněda (dohromady asi 10 minut). Na závěr maso z obou stran posolíme, pánev stáhneme z plotýnky a přikryjeme alobalem. Takto necháme steaky odpočívat asi 5 minut.

Opečené brambory

Brambory i se slupkou důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Nakrájené plátky opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Brambory osolíme, opepříme, přidáme 2 stroužky česneku, 1 větvičku rozmarýnu a opékáme dokřupava.

Servírování

Opečené brambory rozložíme do tvaru kruhu na talíř a doprostřed dáme houbové ragú. Ze steaku sundáme provázek a maso položíme na připravený talíř.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU