Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Grilovaný rib eye steak se zkaramelizovanou cibulí

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na grilovaný rib eye steak se zkaramelizovanou cibulkou a česnekovými brambory. Vařte s naším šéfkuchařem na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Zkaramelizovaná cibule

  • 25 g másla Pilos
  • 250 g červené cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 25 g cukru krystal Castello
  • 200 ml červeného vína Merlot

Steak

  • 4 rib eye steaky Řezníkova čerstvá porce
  • 4 káv. lžič. másla Pilos

Česnekové šťouchané brambory

  • 400 g brambor
  • 50 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku) Pilos
  • 10 stroužků konfitovaného česneku
  • 2 lahůdkové cibulky

Zelené fazolky

  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 200 g mražených zelených fazolových lusků Freshona
  • 100 g mraženého zeleného hrášku Chira
  • grilovací pánev
  • alobal
  • šťouchadlo na brambory

POSTUP

Zkaramelizovaná cibule:

V rozehřáté pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Podlijeme vínem a necháme svařit na potřebnou konzistenci.

Steak:

Rib eye steaky opepříme, osolíme a grilujeme v grilovací pánvi bez tuku z každé strany 2-3 minuty podle výšky steaku. Přendáme na talíř nebo do zapékací mísy, na každý steak položíme kousek másla, překryjeme kousek alobalu a necháme odležet.

Česnekové šťouchané brambory:

Brambory uvaříme, scedíme a rozšťoucháme, přilijeme smetanu, přidáme konfitovaný česnek, rozmačkáme a vmícháme nakrájenou lahůdkovou cibulku.

Tip: Jak připravit konfitovaný česnek, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Zelené fazolky:

V rozehřátém rendlíku s rozpuštěným máslem orestujeme vařené fazolky s hráškem, osolíme a opepříme.

Servírování:

Rib eye steak podáváme s česnekovými šťouchanými bramborami a orestovanými fazolkami s hráškem a ozdobíme zkaramelizovanou cibulí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU