Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Grilovaný Rib Eye steak s houbovou omáčkou

Připravte si grilovaný steak s houbovou omáčkou podle receptu Marcela Ihnačáka. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Houbová omáčka

  • 100 g hlívy ústřičné
  • 100 g žampiónů
  • 2 × stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvý tymián
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 g sýra Grana Padano Lovilio
  • 2 × lžíce másla

Grilovaný Rib Eye steak

  • 2 × irské Rib Eye steaky Deluxe
  • 1 × citron

Restovaná cuketa se šunkou

  • 1 × cuketa
  • 50 g Schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • čerstvá petrželka
  • grilovací pánev
  • alobal

POSTUP

Houbová omáčka

Omytou a očištěnou hlívu, žampióny a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Ochutíme lístky tymiánu, solí a pepřem a podlijeme vínem. Po odpaření alkoholu z vína přilijeme teplý zeleninový vývar a vaříme na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr Grana Padano, kousek másla a krátce povaříme, aby omáčka zhoustla.

Grilovaný Rib Eye steak

Omyté a osušené Rib Eye steaky osolíme a opepříme z obou stran. Potřeme olivovým olejem a grilujeme v rozpálené pánvi z každé strany 3 - 4 minuty dozlatova. Stáhneme z ohně, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočívat.

Restovaná cuketa se šunkou

Cuketu nakrájíme na hranolky, šunku na nudličky a restujeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Opepříme, osolíme a nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme restovanou cuketu se šunkou, na ni grilovaný Rib Eye steak a polijeme houbovou omáčkou. Můžeme dozdobit petrželkou, bazalkou nebo mátou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU