Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Grilovaný pstruh s žampiony, cuketou a smetanovým dresinkem

Ryby na grilu, to je jedna báseň. Ochutnejte grilovaného pstruha s žampiony, cuketou a smetanovým dresinkem podle Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2× čerstvé pstruhy
  • 100 g větších žampionů
  • 1× cuketa
  • pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2× stroužky česneku
  • 2× citrony
  • čerstvá bazalka
  • 200 ml zakysané smetany Pilos
  • 1 polév. lž. medu Marlene
  • čerstvá pažitka
  • čerstvá petrželová nať

POSTUP

Grilovaná zelenina

Očištěné žampiony nakrájíme na půlky a cuketu na silnější kolečka. Zeleninu v misce smícháme a opepříme a osolíme. Pokapeme olivovým olejem, přidáme dva najemno nastrouhané stroužky česneku a kůru z poloviny citronu, který jsme před strouháním spařili horkou vodou. Vše důkladně promícháme a necháme chvilku odležet. Nakonec zeleninu ugrilujeme na rozpáleném grilu.

Pstruh

Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Z obou stran potřeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Citron nakrájíme na měsíčky a vložíme do pstruha spolu s lístky čerstvé bazalky a grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran.

Dresink

V misce smícháme zakysanou smetanu, kůru a šťávu z poloviny citronu a lžíci medu, osolíme, opepříme, přidáme hrst nasekaných bylinek (bazalka, pažitka a petrželová nať) a důkladně promícháme. Dresink necháme chvíli vychladit v lednici.

Servírování

Na talíř položíme grilovaného pstruha, obložíme grilovanou zeleninou a přidáme smetanový dresink.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU