Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné žampiony nakrájíme na půlky a cuketu na silnější kolečka. Zeleninu v misce smícháme a opepříme a osolíme. Pokapeme olivovým olejem, přidáme dva najemno nastrouhané stroužky česneku a kůru z poloviny citronu, který jsme před strouháním spařili horkou vodou. Vše důkladně promícháme a necháme chvilku odležet. Nakonec zeleninu ugrilujeme na rozpáleném grilu.
Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Z obou stran potřeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Citron nakrájíme na měsíčky a vložíme do pstruha spolu s lístky čerstvé bazalky a grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran.
V misce smícháme zakysanou smetanu, kůru a šťávu z poloviny citronu a lžíci medu, osolíme, opepříme, přidáme hrst nasekaných bylinek (bazalka, pažitka a petrželová nať) a důkladně promícháme. Dresink necháme chvíli vychladit v lednici.
Na talíř položíme grilovaného pstruha, obložíme grilovanou zeleninou a přidáme smetanový dresink.