Grilovaný pstruh s žampiony, cuketou a smetanovým dresinkem

play Přehrát video recept
Grilovaný pstruh s žampiony, cuketou a smetanovým dresinkem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ryby na grilu, to je jedna báseň. Ochutnejte grilovaného pstruha s žampiony, cuketou a smetanovým dresinkem podle Kuchyně Lidlu.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × čerstvé pstruhy
  • 100 g větších žampionů
  • 1 × cuketa
  • pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × stroužky česneku
  • 2 × citrony
  • čerstvá bazalka
  • 200 ml zakysané smetany Pilos
  • 1 × lžíce medu Marlene
  • čerstvá pažitka
  • čerstvá petrželová nať

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 130 kJ / 748 kcal

Bílkoviny

62,00 g

Tuky

44,70 g

Vláknina

3,30 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

24,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Grilovaná zelenina

01.Očištěné žampiony nakrájíme na půlky a cuketu na silnější kolečka. Zeleninu v misce smícháme a opepříme a osolíme. Pokapeme olivovým olejem, přidáme dva najemno nastrouhané stroužky česneku a kůru z poloviny citronu, který jsme před strouháním spařili horkou vodou. Vše důkladně promícháme a necháme chvilku odležet. Nakonec zeleninu ugrilujeme na rozpáleném grilu.

Pstruh

02.Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Z obou stran potřeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Citron nakrájíme na měsíčky a vložíme do pstruha spolu s lístky čerstvé bazalky a grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran.

Dresink

03.V misce smícháme zakysanou smetanu, kůru a šťávu z poloviny citronu a lžíci medu, osolíme, opepříme, přidáme hrst nasekaných bylinek (bazalka, pažitka a petrželová nať) a důkladně promícháme. Dresink necháme chvíli vychladit v lednici.

Servírování

04.Na talíř položíme grilovaného pstruha, obložíme grilovanou zeleninou a přidáme smetanový dresink.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo