Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ryby na grilu, to je jedna báseň. Ochutnejte grilovaného pstruha s žampiony, cuketou a smetanovým dresinkem podle Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 130 kJ / 748 kcal
Bílkoviny
62,00 g
Tuky
44,70 g
Vláknina
3,30 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
24,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné žampiony nakrájíme na půlky a cuketu na silnější kolečka. Zeleninu v misce smícháme a opepříme a osolíme. Pokapeme olivovým olejem, přidáme dva najemno nastrouhané stroužky česneku a kůru z poloviny citronu, který jsme před strouháním spařili horkou vodou. Vše důkladně promícháme a necháme chvilku odležet. Nakonec zeleninu ugrilujeme na rozpáleném grilu.
02.Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Z obou stran potřeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Citron nakrájíme na měsíčky a vložíme do pstruha spolu s lístky čerstvé bazalky a grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran.
03.V misce smícháme zakysanou smetanu, kůru a šťávu z poloviny citronu a lžíci medu, osolíme, opepříme, přidáme hrst nasekaných bylinek (bazalka, pažitka a petrželová nať) a důkladně promícháme. Dresink necháme chvíli vychladit v lednici.
04.Na talíř položíme grilovaného pstruha, obložíme grilovanou zeleninou a přidáme smetanový dresink.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT