Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z cuket odstraníme konce a nakrájíme podélně na dlouhé širší plátky. Na mřížku grilu potřenou olivovým olejem položíme plátky cukety a osolíme a opepříme. Grilujeme dozlatova z obou stran. Mezitím připravíme segmenty z pomeranče. Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem z něj vykrojíme segmenty (měsíčky pomeranče bez slupky), které dáme do misky. Šťávu ze zbytku pomeranče vymačkáme k pomerančovým segmentům do misky. Přidáme půlky papriček nakrájených na tenké plátky a kuličky mozzarelly překrojené napůl. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a přidáme lístky bazalky nakrájené na menší kousky. Na závěr přidáme mírně vychladlé ugrilované plátky cukety nakrájené na hranolky a salát a zlehka promícháme.
Filety pstruha na straně s kůží pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Rukou kůži potřeme, aby byla celá fileta naolejovaná a nepřichytila se na mřížku grilu. Filety překrojíme napůl a grilujeme přibližně 5 minut na straně s kůží, dokud nezačne po okrajích blednout. Otočíme a ještě krátkou chvíli grilujeme. Těsně před dokončením pokapeme citronovou šťávou.
Na talíř naservírujeme porci salátu a na ní položíme ugrilovanou filetu ze pstruha. Můžeme dozdobit lístky bazalky nebo salátu a pokapeme olivovým olejem.