Grilovaný chuck roll steak
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Víte, co je to chuck roll steak? Jestli ne, tak si připravte kuchyňské náčiní, protože si teď rozhodně pochutnáte!

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g menších mladých brambor
  • květáku
  • 2 × lžíce hrubozrnné hořčice Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × citronu (šťáva)
  • 1 × svazek ředkviček
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • čerstvá listová petržel
  • 800 g chuck roll z mladého býka
  • čerstvý rozmarýn

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 177 kJ / 520 kcal

Bílkoviny

45,80 g

Tuky

23,40 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

30,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka a oloupeme. Květák rozebereme na menší růžičky a blanšírujeme (krátce povaříme) 2 – 3 minuty ve vroucí osolené vodě.

Více o blanšírování se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Salát z mladých brambor:

02.Ve menší misce promícháme hořčici, větší množství oleje, sůl, pepř a šťávu z jednoho citronu. Přidáme růžičky květáku, brambory, ředkvičky a lahůdkové cibulky nakrájené na plátky. Zlehka promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme odstát.

Chuck roll steak:

03.Umyté a očištěné maso nakrájíme na hrubší plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Zprudka grilujeme na rozpáleném grilu asi 3 minuty (podle tloušťky masa) z obou stran. Když je steak z jednej strany ugrilovaný, otočíme ho a na vrch položíme větvičku rozmarýnu. Hotové steaky přendáme na talíř, pokapeme olivovým olejem, šťávou z půlky citronu, přikryjeme alobalem a necháme asi 2 minuty odpočinout.

Servírování:

04.Na porci salátu položíme na plátky nakrájené steaky, které na řezu osolíme a opepříme. Dozdobíme lístky petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo