Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Víte, co je to chuck roll steak? Jestli ne, tak si připravte kuchyňské náčiní, protože si teď rozhodně pochutnáte!
Energie
2 177 kJ / 520 kcal
Bílkoviny
45,80 g
Tuky
23,40 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
30,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka a oloupeme. Květák rozebereme na menší růžičky a blanšírujeme (krátce povaříme) 2 – 3 minuty ve vroucí osolené vodě.
Více o blanšírování se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Ve menší misce promícháme hořčici, větší množství oleje, sůl, pepř a šťávu z jednoho citronu. Přidáme růžičky květáku, brambory, ředkvičky a lahůdkové cibulky nakrájené na plátky. Zlehka promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme odstát.
03.Umyté a očištěné maso nakrájíme na hrubší plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Zprudka grilujeme na rozpáleném grilu asi 3 minuty (podle tloušťky masa) z obou stran. Když je steak z jednej strany ugrilovaný, otočíme ho a na vrch položíme větvičku rozmarýnu. Hotové steaky přendáme na talíř, pokapeme olivovým olejem, šťávou z půlky citronu, přikryjeme alobalem a necháme asi 2 minuty odpočinout.
04.Na porci salátu položíme na plátky nakrájené steaky, které na řezu osolíme a opepříme. Dozdobíme lístky petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT