Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Víte, co je to chuck roll steak? Jestli ne, tak si připravte kuchyňské náčiní, protože si teď rozhodně pochutnáte!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 177 kJ / 520 kcal
Bílkoviny
45,80 g
Tuky
23,40 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
30,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka a oloupeme. Květák rozebereme na menší růžičky a blanšírujeme (krátce povaříme) 2 – 3 minuty ve vroucí osolené vodě.
Více o blanšírování se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Ve menší misce promícháme hořčici, větší množství oleje, sůl, pepř a šťávu z jednoho citronu. Přidáme růžičky květáku, brambory, ředkvičky a lahůdkové cibulky nakrájené na plátky. Zlehka promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme odstát.
03.Umyté a očištěné maso nakrájíme na hrubší plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Zprudka grilujeme na rozpáleném grilu asi 3 minuty (podle tloušťky masa) z obou stran. Když je steak z jednej strany ugrilovaný, otočíme ho a na vrch položíme větvičku rozmarýnu. Hotové steaky přendáme na talíř, pokapeme olivovým olejem, šťávou z půlky citronu, přikryjeme alobalem a necháme asi 2 minuty odpočinout.
04.Na porci salátu položíme na plátky nakrájené steaky, které na řezu osolíme a opepříme. Dozdobíme lístky petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT