Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka a oloupeme. Květák rozebereme na menší růžičky a blanšírujeme (krátce povaříme) 2 – 3 minuty ve vroucí osolené vodě.
Tip: Více o blanšírování se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Ve menší misce promícháme hořčici, větší množství oleje, sůl, pepř a šťávu z jednoho citronu. Přidáme růžičky květáku, brambory, ředkvičky a lahůdkové cibulky nakrájené na plátky. Zlehka promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme odstát.
Umyté a očištěné maso nakrájíme na hrubší plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Zprudka grilujeme na rozpáleném grilu asi 3 minuty (podle tloušťky masa) z obou stran. Když je steak z jednej strany ugrilovaný, otočíme ho a na vrch položíme větvičku rozmarýnu. Hotové steaky přendáme na talíř, pokapeme olivovým olejem, šťávou z půlky citronu, přikryjeme alobalem a necháme asi 2 minuty odpočinout.
Na porci salátu položíme na plátky nakrájené steaky, které na řezu osolíme a opepříme. Dozdobíme lístky petržele.