Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Větší množství bylinek očistíme od silných stonků a nasekáme. Přendáme do hmoždíře, osolíme, opepříme, ochutíme nasekaným stroužkem česneku a rozdrtíme. Postupně přiléváme olej a mícháme, dokud nevznikne hustá salsa. Na závěr dochutíme šťávou z asi ¼ citronu.
Filety candáta překrojíme na polovinu, z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme olejem a rukou rozetřeme. Přibližně 5 minut grilujeme na straně s kůží. Potom otočíme, pokapeme šťávou z ¼ citronu a necháme asi 2 minuty dopéct.
V misce promícháme cibuli a hrušky nakrájené na tenké proužky. Pokapeme šťávou z ¼ citronu. Přidáme řapíky celeru nakrájené na proužky, rajčata na čtvrtiny a rukolu. Dochutíme solí, pepřem, zbylou citronovou šťávou a zlehka promícháme.
Na talíř naservírujeme nejprve hruškový salát a potom přidáme grilovanou rybu, kterou ještě přelijeme bylinkovou salsou.