Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Navštivte stránky Kuchyně Lidlu a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na vepřové špízy podávané se salsou verde!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 956 kJ / 706 kcal
Bílkoviny
41,30 g
Tuky
37,10 g
Vláknina
6,60 g
Sůl
4,30 g
Sacharidy
48,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřové kostky ochutíme drobně nasekanými lístky čerstvého rozmarýnu, najemno nakrájeným stroužkem česneku, pepřem a solí. Přidáme pár kapek olivového oleje, zlehka promícháme a marinujeme přibližně 10 minut.
02.Mezitím připravíme další suroviny. Omyté a očištěné žampióny překrojíme na poloviny. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, které poté rozebereme na lupínky, a klobásu na kolečka. Suroviny
03.napichujeme střídavě na dřevěné špejle, které jsme předtím namočili do studené vody alespoň na 1 hodinu.
04.Špízy opékáme v grilovací pánvi na troše olivového oleje (nebo na rozpáleném grilu) ze všech stran dozlatova. Před servírováním necháme 2 minuty odstát.
05.Z čerstvé máty, bazalky a petrželky otrháme lístky a nasekáme najemno. Bylinky přendáme do misky, přidáme najemno nastrouhaný stroužek česneku a nastrouhané sterilované okurky. Přidáme dijonskou hořčici, 150 ml olivového oleje a citrónovou šťávu. Osolíme, opepříme a přidáme pár kapek bílého vinného octa.
06.Krajíce bílého chleba opečeme v grilovací pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova. Každý krajíc potřeme stroužkem česneku.
07.Na mělký talíř naservírujeme 1 opečenou bruschettu, grilovaný špíz s vepřovým masem a ochutíme salsou verde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT