Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vepřové kostky ochutíme drobně nasekanými lístky čerstvého rozmarýnu, najemno nakrájeným stroužkem česneku, pepřem a solí. Přidáme pár kapek olivového oleje, zlehka promícháme a marinujeme přibližně 10 minut.
Mezitím připravíme další suroviny. Omyté a očištěné žampióny překrojíme na poloviny. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, které poté rozebereme na lupínky, a klobásu na kolečka. Suroviny
napichujeme střídavě na dřevěné špejle, které jsme předtím namočili do studené vody alespoň na 1 hodinu.
Špízy opékáme v grilovací pánvi na troše olivového oleje (nebo na rozpáleném grilu) ze všech stran dozlatova. Před servírováním necháme 2 minuty odstát.
Z čerstvé máty, bazalky a petrželky otrháme lístky a nasekáme najemno. Bylinky přendáme do misky, přidáme najemno nastrouhaný stroužek česneku a nastrouhané sterilované okurky. Přidáme dijonskou hořčici, 150 ml olivového oleje a citrónovou šťávu. Osolíme, opepříme a přidáme pár kapek bílého vinného octa.
Krajíce bílého chleba opečeme v grilovací pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova. Každý krajíc potřeme stroužkem česneku.
Na mělký talíř naservírujeme 1 opečenou bruschettu, grilovaný špíz s vepřovým masem a ochutíme salsou verde.