Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Pomeranče očistíme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu z půlky pomeranče dáme zvlášť.
Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme šťávu ze tří pomerančů a svaříme na sirup konzistencí podobný medu.
Přidáme sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, nasekaný čerstvý tymián, nadrobno nakrájené pálivé papričky a připravenou kůru z pomerančů. Marinádu přelijeme do skleněné nebo kovové misky a necháme vychladnout.
Maso osolíme, opepříme, naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici.
Druhý den grilujeme na grilu nebo v grilovací pánvi z obou stran. Při grilování můžeme překrýt alobalem pro rovnoměrnější propečení. Spolu s masem nasucho grilujeme i na kolečka nakrájené batáty.
Hotové sladké brambory přendáme na talíř, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
Fenykl očistíme, nakrájíme na jemné proužky a dáme do misky. Přisypeme k němu na nudličky pokrájené papriky, zakápneme šťávou z půlky pomeranče a citronu, lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Grilované kuře podáváme s přílohou z grilovaných sladkých brambor a fenyklového salátu. Ozdobíme lístky čerstvé listové petržele a pokapeme olivovým olejem.