Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Grilované kuře v pomerančové marinádě s fenyklovým salátem

Rychle, běžte grilovat! Šéfkuchař Roman Paulus tentokrát rozžhavil brikety a připravil recept na grilované kuře s pomeranči.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 polév. lž. cukru krystal Belbake
  • 3 pomeranče (šťáva i kůra)
  • 2 polév. lž. sójové omáčky
  • 2 polév. lž. strouhaného zázvoru
  • 1 polév. lž. sekaného čerstvého tymiánu
  • 2 polév. lž. sekané pálivé papričky
  • 800 g kuřecích prsních a stehenních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 400 g batátů
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 fenykly
  • ½ červené papriky
  • ½ žluté papriky
  • ½ citronu (šťáva)
  • čerstvá listová petržel na ozdobu
  • grilovací pánev nebo gril
  • alobal

POSTUP

Pomeranče očistíme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu z půlky pomeranče dáme zvlášť.

Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme šťávu ze tří pomerančů a svaříme na sirup konzistencí podobný medu.

Přidáme sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, nasekaný čerstvý tymián, nadrobno nakrájené pálivé papričky a připravenou kůru z pomerančů. Marinádu přelijeme do skleněné nebo kovové misky a necháme vychladnout.

Maso osolíme, opepříme, naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici.

Druhý den grilujeme na grilu nebo v grilovací pánvi z obou stran. Při grilování můžeme překrýt alobalem pro rovnoměrnější propečení. Spolu s masem nasucho grilujeme i na kolečka nakrájené batáty.

Hotové sladké brambory přendáme na talíř, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.

Fenykl očistíme, nakrájíme na jemné proužky a dáme do misky. Přisypeme k němu na nudličky pokrájené papriky, zakápneme šťávou z půlky pomeranče a citronu, lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Grilované kuře podáváme s přílohou z grilovaných sladkých brambor a fenyklového salátu. Ozdobíme lístky čerstvé listové petržele a pokapeme olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU