Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Grilované karbanátky s kuskusovým salátem

Ačkoliv se to na našich zahradních oslavách nevidí tak často, mleté maso je na grilování naprosto perfektní! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na jednoduché grilované karbanátky z mixu mletého hovězího a vepřového masa, které můžete opéct na roštu, ale také v pánvi nebo v troubě. Jak přílohu si k nim můžete nachystat lehký salát z kuskusu, avokáda a pomerančových segmentů.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 200 g kuskusu Campo Largo
  • 700 g mletého masa mix
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvého oregana
  • keramický mlýnek mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 vejce „M“
  • 2 hrsti strouhanky Belbake
  • 1 avokádo
  • ½ citronu (šťáva)
  • 1 pomeranč
  • 1 hrst čerstvé máty
  • 200 g řeckého jogurtu Pilos
  • struhadlo
  • kleště
  • gril s víkem

POSTUP

Ideálně před grilováním kuskus uvaříme podle návodu na obalu.

V míse důkladně promícháme maso, nastrouhané stroužky česneku, najemno nasekané oregano, sůl, pepř, olej, vejce a strouhanku. Ze směsi vypracujeme karbanátky velikosti dlaně. Rozpálený rošt potřeme olejem a uložíme na něj karbanátky. Grilujeme z obou stran dozlatova.

Avokádo nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k mírně vychladnutému uvařenému kuskusu. Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky, které též přidáme do salátu. Vytlačíme do něj i šťávu ze zbytku pomeranče. Přilijeme olej, přisypeme natrhané lístky máty a zlehka promícháme.

Servírovaní:

Grilované karbanátky servírujeme s kuskusovým salátem, který ještě přelijeme olejem. Řecký jogurt podáváme v samostatné misce dozdobený lístky máty a oregana.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU