Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ideálně před grilováním kuskus uvaříme podle návodu na obalu.
V míse důkladně promícháme maso, nastrouhané stroužky česneku, najemno nasekané oregano, sůl, pepř, olej, vejce a strouhanku. Ze směsi vypracujeme karbanátky velikosti dlaně. Rozpálený rošt potřeme olejem a uložíme na něj karbanátky. Grilujeme z obou stran dozlatova.
Avokádo nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k mírně vychladnutému uvařenému kuskusu. Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky, které též přidáme do salátu. Vytlačíme do něj i šťávu ze zbytku pomeranče. Přilijeme olej, přisypeme natrhané lístky máty a zlehka promícháme.
Grilované karbanátky servírujeme s kuskusovým salátem, který ještě přelijeme olejem. Řecký jogurt podáváme v samostatné misce dozdobený lístky máty a oregana.