Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ke změklému, trochu vyšlehanému máslu přidáme tabasco, worcestrovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a promícháme. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, nasekanou pažitku, listovou petržel a pár kapek citronové šťávy a opět důkladně promícháme. Naneseme na potravinovou fólii, zarolujeme do válečku a fólii propíchneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Máslo ještě zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici.
Odštěpky z tvrdého dřeva namočíme do vody a necháme stát po dobu 30 minut. Poté slijeme.
Kuře okořeníme solí, pepřem, nastrouhanou citronovou kůrou, olivovým olejem a naplníme bylinkovým máslem a stroužky česneku.
Následně umístíme kuře na hliníkovou vaničku, zakápneme ještě olivovým olejem a grilujeme asi 30 minut na alobalové vaničce na studenější části grilu s tím, že po celou dobu grilování přidáváme namočené dřevěné odštěpky do žhavých uhlíků a podléváme výpekem.
Na rozpáleném grilu pečeme větvičku rajčat a rozpůlenou cuketu nasucho. Hotové je přendáme do misky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Výpek z kuřete slijeme do malé mističky a podáváme spolu s kuřetem, rajčaty a cuketou. Doporučujeme podávat i s krajícem tmavého chleba nebo grilovanými bramborami.