Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Na grilování si nejdříve připravíme žebírka, které asi hodinu vaříme v osolené vodě s bobkovými listy a novým kořením doměkka. Uvařená je necháme mírně vychladnout.
Z nastrouhaných stroužků česneku, citronové kůry, najemno nasekaných bylinek zbavených dřevnatých stonků, oleje, soli, pepře a šťávy z poloviny citronu připravíme marinádu. Žebírka naporcujeme, potřeme ze všech stran marinádou a necháme asi 10 minut odstát. Grilujeme ze všech stran do zlatohněda. Během grilování potíráme zbylou marinádou.
Očištěnou okurku podélně překrojíme na polovinu a pomocí lžičky z ní odstraníme semínka. V misce promícháme nahrubo nastrouhanou okurku, jogurt, sůl, pepř, nastrouhaný stroužek česneku, najemno nasekané bylinky, citronovou kůru a šťávu.
Grilovaná žebírka podáváme s na grilu opečenými krajíci chleba potřenými česnekem a tzatziki, které servírujeme v samostatné misce ozdobené lístky máty.