Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Grilovaná žebírka s bruschettou a tzatziki

Grilovaná žebra jsou jedním z nejlepších jídel, která si můžete na rozpáleném roštu připravit! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil letní recept na křupavá žebra naložená ve svěží marinádě s česnekem a citronovou kůrou.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaná žebírka

  • 1 kg vepřových žeber
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 4 × bobkové listy Kania
  • nové koření Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × citron
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián)
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Tzatziki

  • 1 × salátová okurka
  • 300 g bílého jogurtu řeckého typu Pilos
  • stroužek česneku
  • ½ citronu
  • čerstvé bylinky (máta, pažitka)

Servírování

  • 1 × dřevorubecký chléb
  • 1 × stroužek česneku
  • struhadlo
  • gril
  • grilovací kleště
  • štětec
  • metlička

POSTUP

Grilovaná žebírka:

Na grilování si nejdříve připravíme žebírka, které asi hodinu vaříme v osolené vodě s bobkovými listy a novým kořením doměkka. Uvařená je necháme mírně vychladnout.

Z nastrouhaných stroužků česneku, citronové kůry, najemno nasekaných bylinek zbavených dřevnatých stonků, oleje, soli, pepře a šťávy z poloviny citronu připravíme marinádu. Žebírka naporcujeme, potřeme ze všech stran marinádou a necháme asi 10 minut odstát. Grilujeme ze všech stran do zlatohněda. Během grilování potíráme zbylou marinádou.

Tzatziki:

Očištěnou okurku podélně překrojíme na polovinu a pomocí lžičky z ní odstraníme semínka. V misce promícháme nahrubo nastrouhanou okurku, jogurt, sůl, pepř, nastrouhaný stroužek česneku, najemno nasekané bylinky, citronovou kůru a šťávu.  

Servírování:

Grilovaná žebírka podáváme s na grilu opečenými krajíci chleba potřenými česnekem a tzatziki, které servírujeme v samostatné misce ozdobené lístky máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.