Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Treska se nehodí jen do trouby, ale je skvělá i na grilu! Přesně takový recept připravil i šéfkuchař Marcel Ihnačák se svým hostem v tomto video receptu. Protože ogrilovat tresku zabere jen chviličku a je to prakticky bez práce, připravíte si rovnou i přílohu v podobě zeleninového soté. Jeho základem jsou fazolové lusky, rajčata a hrášek, ale použijete i lahůdkovou cibulku nebo česnek. A samozřejmě také bylinky – Marcel Ihnačák zvolil mátu, bazalku a petrželovou nať, ale přidat můžete jakékoliv, které máte rádi!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 922 kJ / 459 kcal
Bílkoviny
31,30 g
Tuky
27,80 g
Vláknina
9,00 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
26,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lahůdkovou cibulku a česnek nakrájíme nadrobno.
02.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme cibulku s česnekem. Přidáme cherry rajčata překrojená na čtvrtiny. Ochutíme solí a pepřem, promícháme, přihodíme překrojené fazolové lusky a hrášek. Zjemníme 2 lžícemi másla a chvíli povaříme.
03.Na závěr doplníme nasekanými bylinkami (mátou, bazalkou a petrželí) a šťávou z poloviny citronu.
04.Umytou a osušenou rybu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a opečeme na grilu dozlatova. Před koncem přelijeme šťávou z poloviny citronu.
05.Tresku servírujeme s porcí zeleninového soté, pokapeme olejem a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT