Grilovaná treska se zeleninovým soté

play Přehrát video recept
Grilovaná treska se zeleninovým soté
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Treska se nehodí jen do trouby, ale je skvělá i na grilu! Přesně takový recept připravil i šéfkuchař Marcel Ihnačák se svým hostem v tomto video receptu. Protože ogrilovat tresku zabere jen chviličku a je to prakticky bez práce, připravíte si rovnou i přílohu v podobě zeleninového soté. Jeho základem jsou fazolové lusky, rajčata a hrášek, ale použijete i lahůdkovou cibulku nebo česnek. A samozřejmě také bylinky – Marcel Ihnačák zvolil mátu, bazalku a petrželovou nať, ale přidat můžete jakékoliv, které máte rádi!



Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 4 × stroužek česnek
  • olivový olej Primadonna
  • cherry rajčata
  • 250 g filety z tresky tmavé
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g fazolové lusky
  • 100 g mražený hrášek Freshona
  • 1 × hrst čerstvá máta
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 922 kJ / 459 kcal

Bílkoviny

31,30 g

Tuky

27,80 g

Vláknina

9,00 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

26,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Lahůdkovou cibulku a česnek nakrájíme nadrobno. 

02.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme cibulku s česnekem. Přidáme cherry rajčata překrojená na čtvrtiny. Ochutíme solí a pepřem, promícháme, přihodíme překrojené fazolové lusky a hrášek. Zjemníme 2 lžícemi másla a chvíli povaříme. 

03.Na závěr doplníme nasekanými bylinkami (mátou, bazalkou a petrželí) a šťávou z poloviny citronu. 

04.Umytou a osušenou rybu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a opečeme na grilu dozlatova. Před koncem přelijeme šťávou z poloviny citronu. 

05.Tresku servírujeme s porcí zeleninového soté, pokapeme olejem a ozdobíme čerstvými bylinkami. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo