Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Grilovaná treska se zeleninovým soté

Treska se nehodí jen do trouby, ale je skvělá i na grilu! Přesně takový recept připravil i šéfkuchař Marcel Ihnačák se svým hostem v tomto video receptu. Protože ogrilovat tresku zabere jen chviličku a je to prakticky bez práce, připravíte si rovnou i přílohu v podobě zeleninového soté. Jeho základem jsou fazolové lusky, rajčata a hrášek, ale použijete i lahůdkovou cibulku nebo česnek. A samozřejmě také bylinky – Marcel Ihnačák zvolil mátu, bazalku a petrželovou nať, ale přidat můžete jakékoliv, které máte rádi!



SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 4 × stroužek česnek
  • olivový olej Primadonna
  • cherry rajčata
  • 250 g filety z tresky tmavé
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g fazolové lusky
  • 100 g mražený hrášek Freshona
  • 1 × hrst čerstvá máta
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × citron (šťáva)

POSTUP

Lahůdkovou cibulku a česnek nakrájíme nadrobno. 

V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme cibulku s česnekem. Přidáme cherry rajčata překrojená na čtvrtiny. Ochutíme solí a pepřem, promícháme, přihodíme překrojené fazolové lusky a hrášek. Zjemníme 2 lžícemi másla a chvíli povaříme. 

Na závěr doplníme nasekanými bylinkami (mátou, bazalkou a petrželí) a šťávou z poloviny citronu. 

Umytou a osušenou rybu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a opečeme na grilu dozlatova. Před koncem přelijeme šťávou z poloviny citronu. 

Tresku servírujeme s porcí zeleninového soté, pokapeme olejem a ozdobíme čerstvými bylinkami. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.