Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Grilovaná kuřecí prsa s křupavou krustou

Připravte si skvělá grilovaná kuřecí prsa s křupavou krustou podle kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
3

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Brambory

  • 600 g brambor
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Luccese
  • 2 × větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 7 stroužků česneku

Krusta

  • 2 × ciabatty
  • 1 × stroužek česneku
  • 4 × sušená rajčata Baresa
  • čerstvá petrželka
  • čerstvý tymián

Kuřecí prsa

  • 600 g kuřecích prsou Čerstvá porce
  • 60 g bryndzy
  • čerstvá rukola
  • 1 × citron (šťáva)
  • menší pekáč
  • grilovací pánev
  • zapékací mísa

POSTUP

Brambory

Brambory omyjeme, nakrájíme na tenké plátky (nemusíme oloupat) a vložíme do mísy. Ochutíme čerstvě namletou mořskou solí a pepřem, přidáme větší množství olivového oleje a natrhaný rozmarýn. Čepelí nože rozmačkáme sedm neoloupaných stroužků česneku, přidáme k bramborám a důkladně zamícháme. Směs vložíme do menšího pekáče a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

Krusta

Z ciabatty odkrojíme kůrku a nakrájíme střídku na malé kostky. Osmažíme dozlatova na malém množství olivového oleje, do kterého jsme přidali 1 prolisovaný stroužek česneku.

Sušená rajčata, petrželku a tymián nakrájíme nahrubo a smícháme s opečenou ciabattou.

Kuřecí prsa

Kuřecí prsa nařežeme tak, aby vznikly velké steaky. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřáté pánvi na olivovém oleji dozlatova (asi 5 minut z každé strany).

Ještě na pánvi pokryjeme každý plátek masa připravenou směsí na krustu a kousky bryndzy. Vložíme do zapékací mísy a dáme zapéct do trouby pod gril nebo na horní ohřev na 5 minut, aby se bryndza lehce rozpustila.

Servírování

Na talíř poklademe upečené brambory a grilovaná kuřecí prsa s krustou. Ozdobíme rukolou, kterou jsme ochutili olivovým olejem, mořskou solí, pepřem a několika kapkami citrónové šťávy.

Tip: Podívejte se na triky na www.kuchynelidlu.cz, kde Vám Marcel Ihnačák ukáže, jak pracovat s česnekem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU