Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory omyjeme, nakrájíme na tenké plátky (nemusíme oloupat) a vložíme do mísy. Ochutíme čerstvě namletou mořskou solí a pepřem, přidáme větší množství olivového oleje a natrhaný rozmarýn. Čepelí nože rozmačkáme sedm neoloupaných stroužků česneku, přidáme k bramborám a důkladně zamícháme. Směs vložíme do menšího pekáče a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
Z ciabatty odkrojíme kůrku a nakrájíme střídku na malé kostky. Osmažíme dozlatova na malém množství olivového oleje, do kterého jsme přidali 1 prolisovaný stroužek česneku.
Sušená rajčata, petrželku a tymián nakrájíme nahrubo a smícháme s opečenou ciabattou.
Kuřecí prsa nařežeme tak, aby vznikly velké steaky. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřáté pánvi na olivovém oleji dozlatova (asi 5 minut z každé strany).
Ještě na pánvi pokryjeme každý plátek masa připravenou směsí na krustu a kousky bryndzy. Vložíme do zapékací mísy a dáme zapéct do trouby pod gril nebo na horní ohřev na 5 minut, aby se bryndza lehce rozpustila.
Na talíř poklademe upečené brambory a grilovaná kuřecí prsa s krustou. Ozdobíme rukolou, kterou jsme ochutili olivovým olejem, mořskou solí, pepřem a několika kapkami citrónové šťávy.
Tip: Podívejte se na triky na www.kuchynelidlu.cz, kde Vám Marcel Ihnačák ukáže, jak pracovat s česnekem.