Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Grilovaná kuřecí křídla s petrželovým pestem

Kuřecí křídla jsou jedním z nejoblíbenějších jídel, na která můžete na grilovačce narazit. Tajemství jejich chuti se nejčastěji skrývá v marinádě, a tak se podívejte, jak připravit jednoduchou marinádu na kuřecí křidélka z tymiánu a citronové kůry. Zatímco se budou křídla grilovat, vrhnete se ještě na petrželové pesto, které dodá kuřecímu masu ten správný šmrnc.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaná kuřecí křídla:

  • 1,5 g kuřecí křídla Řezníkova čerstvá porce
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × bio citron (kůra + kůra)
  • čerstvý tymián
  • 1,5 × citron (šťáva)

Petrželové pesto:

  • 1 × hrst čerstvá listová petržel
  • 1 × hrst mandle (plátky) Alesto
  • 1 × hrst strouhaný parmazán Italiamo
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • olivový olej Primadonna

Servírování:

  • 1 × ciabatta
  • 1 × stroužek česnek
  • 1 × hrst listový salát

POSTUP

Grilovaná kuřecí křídla: 

Kuřecí křídla dáme do mísy. Zakápneme olejem, ochutíme solí a pepřem, posypeme kůrou z citronu a nasekaným tymiánem. Namarinovaná křídla přendáme na rozpálený gril a grilujeme asi 12 minut. Během celé doby grilování křídla kontrolujeme a podle potřeby obracíme. Hotová křidélka pokapeme šťávou z ½ citronu a olejem.

Petrželové pesto: 

V mixéru rozmixujeme petrželovou nať, orestované plátky mandlí, nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, pokapeme šťávou z ½ citronu a zalijeme olejem. Směs rozmixujeme dohladka.

Servírování:

Ciabattu nakrájíme na plátky a opečeme na grilu dokřupava. Po upečení potřeme stroužkem česneku a pokapeme olejem. 

Listový salát pokapeme citronovou šťávou z ½ citronu a olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. 

Grilovaná kuřecí křídla podáváme s petrželovým pestem, opečenou ciabattou a listovým salátem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.