Grilovaná kuřecí křídla:
Kuřecí křídla dáme do mísy. Zakápneme olejem, ochutíme solí a pepřem, posypeme kůrou z citronu a nasekaným tymiánem. Namarinovaná křídla přendáme na rozpálený gril a grilujeme asi 12 minut. Během celé doby grilování křídla kontrolujeme a podle potřeby obracíme. Hotová křidélka pokapeme šťávou z ½ citronu a olejem.
Petrželové pesto:
V mixéru rozmixujeme petrželovou nať, orestované plátky mandlí, nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, pokapeme šťávou z ½ citronu a zalijeme olejem. Směs rozmixujeme dohladka.
Servírování:
Ciabattu nakrájíme na plátky a opečeme na grilu dokřupava. Po upečení potřeme stroužkem česneku a pokapeme olejem.
Listový salát pokapeme citronovou šťávou z ½ citronu a olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s petrželovým pestem, opečenou ciabattou a listovým salátem.