Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Kuřecí křídla jsou jedním z nejoblíbenějších jídel, na která můžete na grilovačce narazit. Tajemství jejich chuti se nejčastěji skrývá v marinádě, a tak se podívejte, jak připravit jednoduchou marinádu na kuřecí křidélka z tymiánu a citronové kůry. Zatímco se budou křídla grilovat, vrhnete se ještě na petrželové pesto, které dodá kuřecímu masu ten správný šmrnc.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 738 kJ / 1 133 kcal
Bílkoviny
73,70 g
Tuky
77,40 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
37,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí křídla dáme do mísy. Zakápneme olejem, ochutíme solí a pepřem, posypeme kůrou z citronu a nasekaným tymiánem. Namarinovaná křídla přendáme na rozpálený gril a grilujeme asi 12 minut. Během celé doby grilování křídla kontrolujeme a podle potřeby obracíme. Hotová křidélka pokapeme šťávou z ½ citronu a olejem.
02.V mixéru rozmixujeme petrželovou nať, orestované plátky mandlí, nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, pokapeme šťávou z ½ citronu a zalijeme olejem. Směs rozmixujeme dohladka.
03.Ciabattu nakrájíme na plátky a opečeme na grilu dokřupava. Po upečení potřeme stroužkem česneku a pokapeme olejem.
04.Listový salát pokapeme citronovou šťávou z ½ citronu a olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.
05.Grilovaná kuřecí křídla podáváme s petrželovým pestem, opečenou ciabattou a listovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT