Grilovaná kuřecí křídla s petrželovým pestem

play Přehrát video recept
Grilovaná kuřecí křídla s petrželovým pestem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Kuřecí křídla jsou jedním z nejoblíbenějších jídel, na která můžete na grilovačce narazit. Tajemství jejich chuti se nejčastěji skrývá v marinádě, a tak se podívejte, jak připravit jednoduchou marinádu na kuřecí křidélka z tymiánu a citronové kůry. Zatímco se budou křídla grilovat, vrhnete se ještě na petrželové pesto, které dodá kuřecímu masu ten správný šmrnc.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaná kuřecí křídla:

  • 1,5 g kuřecí křídla Řezníkova čerstvá porce
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × bio citron (kůra + kůra)
  • čerstvý tymián
  • 1,5 × citron (šťáva)

Petrželové pesto:

  • 1 × hrst čerstvá listová petržel
  • 1 × hrst mandle (plátky) Alesto
  • 1 × hrst strouhaný parmazán Italiamo
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • olivový olej Primadonna

Servírování:

  • 1 × ciabatta
  • 1 × stroužek česnek
  • 1 × hrst listový salát

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 738 kJ / 1 133 kcal

Bílkoviny

73,70 g

Tuky

77,40 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

37,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Grilovaná kuřecí křídla: 

01.Kuřecí křídla dáme do mísy. Zakápneme olejem, ochutíme solí a pepřem, posypeme kůrou z citronu a nasekaným tymiánem. Namarinovaná křídla přendáme na rozpálený gril a grilujeme asi 12 minut. Během celé doby grilování křídla kontrolujeme a podle potřeby obracíme. Hotová křidélka pokapeme šťávou z ½ citronu a olejem.

Petrželové pesto: 

02.V mixéru rozmixujeme petrželovou nať, orestované plátky mandlí, nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, pokapeme šťávou z ½ citronu a zalijeme olejem. Směs rozmixujeme dohladka.

Servírování:

03.Ciabattu nakrájíme na plátky a opečeme na grilu dokřupava. Po upečení potřeme stroužkem česneku a pokapeme olejem. 

04.Listový salát pokapeme citronovou šťávou z ½ citronu a olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. 

05.Grilovaná kuřecí křídla podáváme s petrželovým pestem, opečenou ciabattou a listovým salátem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo