Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme čerstvý rozmarýn a rozmáčknuté stroužky česneku. Za občasného míchání opékáme pomalu, až brambory změknou a zezlátnou. Přidáme 2 lžíce másla a počkáme, až se rozpustí. Přidáme omytý a osušený špenát, osolíme, opepříme, opatrně promícháme a stáhneme z ohně.
Omytou a osušenou krkovičku očistíme, nakrájíme na silnější plátky a zlehka přes fólii naklepeme. Silnější šlachy nařežeme nožem, aby si maso v průběhu opékání udrželo tvar. Osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Přidáme zbylé máslo, stáhneme z ohně, zakryjeme alobalem a necháme několik minut odpočívat.
Hořčici vložíme do hlubší misky. Za stálého míchání metličkou postupně přilijeme 100 ml olivového oleje. Poté zašleháme med, zakápneme vinným octem, osolíme, opepříme a vmícháme nadrobno nasekaný kopr.
Na talíř naservírujeme opečené brambory se špenátem a plátek krkovičky, který přelijeme dresinkem. Servírujeme s kukuřičkami a okurkami.