Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Papriky podélně rozkrojíme a očistíme. Z fenyklu odřízneme spodní dřevnatou část a spolu s lilkem nakrájíme na hrubé plátky. Lilek na řezu ještě důkladně osolíme a necháme „vypotiť“ (sůl vytáhne z lilku hořkost).
Mezitím rozehřátý rošt potřeme olejem, položíme na něj nakrájené papriky s fenyklem, osolíme, opepříme a grilujeme doměkka.
Po asi 10 minutách lilek osušíme papírovou utěrkou, okořeníme, pokapeme olejem a grilujeme z obou stran do zlatova.
Grilovanou zeleninu nakrájíme na menší kousky, přendáme do misky a smícháme s cibulí nakrájenou na proužky, oreganem nasekaným nahrubo, solí, pepřem, šťávou z poloviny citronu a olejem. Až před servírováním vmícháme i rukolu.
V misce připravíme marinádu smícháním hořčice, soli, pepře, nasekaného rozmarýnu, šťávy z poloviny citronu a oleje.
Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Potom je dlaní přitlačíme nebo jemně naklepeme. Potřeme olejem a položíme na rozpálený gril. Jakmile jsou z jedné strany ugrilované, obrátíme je a ochutíme marinádou. Po pár minutách je potřeme marinádou i z druhé strany. Těsně před dokončením maso posypeme strouhaným čedarem, lístky oregana a v chladnější části zavřeného grilu necháme minutu zapéct.
Grilovanou krkovičku s čedarem a oreganem pokapeme olejem a servírujeme se zeleninovým salátem.