Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Grilovaná krkovice s uzenou paprikou a zeleninovým ragú

Vepřová krkovice je jedno z nejlepších mas na opékání a grilování. Je totiž prorostlá a tedy i přirozeně šťavnatá. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept, ve kterém si kromě krkovičky dopřejete i originální zeleninové ragú s uzenou paprikou. Ve video návodu se naučíte trik na rychlou marinádu na maso a zjistíte, jak připravit zeleninovou směs z mrkve, fenyklu, papriky, rajčat, fazolí, cukety a choriza, které jídlu dodá zajímavý pikantní nádech.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × plátky vepřové krkovice bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 3 × lžíce mleté uzené papriky
  • granulovaný česnek Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g cibule
  • 1 × lžíce sekaného česneku
  • 50 g plátků choriza Dulano Selection
  • 100 g mrkve
  • 4 × bobkové listy Kania
  • 100 g fenyklu
  • 20 g pálivých papriček
  • 80 g červené papriky
  • 200 ml pasírovaných rajčat Freshona
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 × plechovka (410 g) červených fazolí Freshona                   
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 g cukety
  • 1 × středně velká brambora
  • rostlinný olej Vita D'or
  • listová petržel na ozdobu
  • grilovací pánev
  • papírové utěrky
  • kovové sítko
  • struhadlo

POSTUP

Maso osolíme a okořeníme pepřem, sušeným česnekem a asi 2 lžícemi uzené papriky.

Maso necháme přibližně 30 minut marinovat.

V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a chorizo. Přidáme bobkový list, na kostky nakrájenou mrkev, fenykl, papriku a pálivou papriku. Opepříme, trochu osolíme, ochutíme lžící uzené papriky a pasírovanými rajčaty. Zalijeme vývarem, přidáme scezené a propláchnuté fazole, nasekaný tymián a rozmarýn a necháme asi 15-20 minut pomalu probublávat.

Asi po deseti minutách v grilovací pánvi opečeme krkovici z obou stran. Ke konci přidáme do zeleniny cuketou nakrájenou na kostky a necháme ji prohřát.

Podáváme v jedné velké míse, kde na dno dáme veškerou zeleninovou směs, na kterou klademe plátky grilované krkovice. Maso zasypeme bramborovou slámou a ozdobíme lístky čerstvé petržele.

Jak připravit bramborovou slámu?

Syrovou oloupanou bramboru nastrouháme najemno a propláchneme studenou vodou tak, abychom ji zbavili škrobu. Následně usmažíme v rostlinném oleji do zlatova a osušíme na papírové utěrce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.