Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso osolíme a okořeníme pepřem, sušeným česnekem a asi 2 lžícemi uzené papriky.
Maso necháme přibližně 30 minut marinovat.
V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a chorizo. Přidáme bobkový list, na kostky nakrájenou mrkev, fenykl, papriku a pálivou papriku. Opepříme, trochu osolíme, ochutíme lžící uzené papriky a pasírovanými rajčaty. Zalijeme vývarem, přidáme scezené a propláchnuté fazole, nasekaný tymián a rozmarýn a necháme asi 15-20 minut pomalu probublávat.
Asi po deseti minutách v grilovací pánvi opečeme krkovici z obou stran. Ke konci přidáme do zeleniny cuketou nakrájenou na kostky a necháme ji prohřát.
Podáváme v jedné velké míse, kde na dno dáme veškerou zeleninovou směs, na kterou klademe plátky grilované krkovice. Maso zasypeme bramborovou slámou a ozdobíme lístky čerstvé petržele.
Syrovou oloupanou bramboru nastrouháme najemno a propláchneme studenou vodou tak, abychom ji zbavili škrobu. Následně usmažíme v rostlinném oleji do zlatova a osušíme na papírové utěrce.