Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Gratinovaná dýně s tymiánem a sýrem ementál

Chuť dýně se skvěle s tymiánem. Zapečete-li ji se sýrem, máte před sebou rychlý a chutný pokrm. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1× dýně hokkaido
  • 200 g sýru ementál Milbona
  • 500 ml smetany Pilos (33 %)
  • 4× stroužky česneku
  • 1× hrst čerstvého tymiánu
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • zapékací mísa

POSTUP

Dýně

Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Nakrájíme na tenké plátky, které přendáme do velké mísy, osolíme, opepříme a lehce promícháme.

Krém

Do menšího hrnce nalijeme smetanu, přidáme rozmačkané stroužky česneku, hrst tymiánu, osolíme, opepříme a vaříme 5-7 minut.

Gratinovaná dýně

Dýni přendáme do zapékací mísy, zalijeme procezeným krémem a navrch poklademe lístky tymiánu. Dýni posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem ementál a rukama lehce přitlačíme, aby během pečení nevytekl. Pečeme v troubě předehřáté při teplotě 200 °C asi 30 minut.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU