Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Nakrájíme na tenké plátky, které přendáme do velké mísy, osolíme, opepříme a lehce promícháme.
Do menšího hrnce nalijeme smetanu, přidáme rozmačkané stroužky česneku, hrst tymiánu, osolíme, opepříme a vaříme 5-7 minut.
Dýni přendáme do zapékací mísy, zalijeme procezeným krémem a navrch poklademe lístky tymiánu. Dýni posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem ementál a rukama lehce přitlačíme, aby během pečení nevytekl. Pečeme v troubě předehřáté při teplotě 200 °C asi 30 minut.