Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kostky bůčku vložíme do osolené vody a zvolna vaříme 5-10 minut.
Scedíme a osušíme, takto připravené kostky bůčku opečeme na hluboké pánvi s rozpáleným rostlinným olejem ze všech stran dozlatova.
Tip: Zbylou vodu můžete použít třeba na česnečku.
Maso vyndáme a na výpeku zarestujeme nastrouhaný česnek a zázvor. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
Podlijeme bílým vínem, přidáme sójovou omáčku a maso i se šťávou vložíme zpět. Podlijeme trochou vody (vodou podléváme průběžně) a pod pokličkou vaříme asi 40 minut do měkka. Získáme hustou omáčku, která obalí maso ze všech stran.
Rýži uvaříme podle návodu.
Podáváme s jasmínovou rýží a dokončené sezamem, nebo restovanými chipsy česneku a lahůdkovou cibulkou.