Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente“ (9 – 11 minut). Scedíme a asi 150 ml vody, ve které se vařili, odložíme na omáčku.
Omytou a očistěnou dýni a krůtí prsa nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo woku orestujeme na rozehřátém olivovém oleji nejprve krůtí maso, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou dýni a opět zlehka osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme dozlatova. Vmícháme nahrubo nasekané kešu oříšky a čerstvý tymián. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Podlijeme smetanou a podle potřeby vodou, ve které se vařily těstoviny, a necháme přejít varem. Do omáčky přidáme uvařené a scezené těstoviny, nasekanou petrželovou nať a citronovou šťávu a zlehka promícháme.
Do hlubokého talíře naservírujeme porci těstovin s masem a dýní a posypeme nastrouhaným sýrem grana padano.