Fusilli s krůtím masem, dýní a kešu oříšky

play Přehrát video recept
Fusilli s krůtím masem, dýní a kešu oříšky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte těstoviny s aromatickou dýní a jemným krůtím masem. Nejnovější recept Marcela Ihnačáka najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g krůtích prsou v celku
  • 250 g těstovin fusilli Combino
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 0,5 × dýně Hokkaido
  • 1 × menší cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 hrsti kešu oříšků Alesto
  • čerstvý tymián
  • 50 ml suchého bílého vína Chardonnay
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • listová petržel
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • sýr grana padano Lovilio na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 451 kJ / 586 kcal

Bílkoviny

26,00 g

Tuky

31,20 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

51,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente“ (9 – 11 minut). Scedíme a asi 150 ml vody, ve které se vařili, odložíme na omáčku.

02.Omytou a očistěnou dýni a krůtí prsa nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo woku orestujeme na rozehřátém olivovém oleji nejprve krůtí maso, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou dýni a opět zlehka osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme dozlatova. Vmícháme nahrubo nasekané kešu oříšky a čerstvý tymián. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Podlijeme smetanou a podle potřeby vodou, ve které se vařily těstoviny, a necháme přejít varem. Do omáčky přidáme uvařené a scezené těstoviny, nasekanou petrželovou nať a citronovou šťávu a zlehka promícháme.

03.Do hlubokého talíře naservírujeme porci těstovin s masem a dýní a posypeme nastrouhaným sýrem grana padano.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo