Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Fusilli s krůtím masem, dýní a kešu oříšky

Ochutnejte těstoviny s aromatickou dýní a jemným krůtím masem. Nejnovější recept Marcela Ihnačáka najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g krůtích prsou v celku
  • 250 g těstovin fusilli Combino
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 0,5 × dýně Hokkaido
  • 1 × menší cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 hrsti kešu oříšků Alesto
  • čerstvý tymián
  • 50 ml suchého bílého vína Chardonnay
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • listová petržel
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • sýr grana padano Lovilio na posypání
  • wok nebo hlubší pánev
  • sítko
  • struhadlo

POSTUP

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente“ (9 – 11 minut). Scedíme a asi 150 ml vody, ve které se vařili, odložíme na omáčku.

Omytou a očistěnou dýni a krůtí prsa nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo woku orestujeme na rozehřátém olivovém oleji nejprve krůtí maso, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou dýni a opět zlehka osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme dozlatova. Vmícháme nahrubo nasekané kešu oříšky a čerstvý tymián. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Podlijeme smetanou a podle potřeby vodou, ve které se vařily těstoviny, a necháme přejít varem. Do omáčky přidáme uvařené a scezené těstoviny, nasekanou petrželovou nať a citronovou šťávu a zlehka promícháme.

Do hlubokého talíře naservírujeme porci těstovin s masem a dýní a posypeme nastrouhaným sýrem grana padano.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU