Frikasé s vepřovým masem
Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Frikasé s vepřovým masem

Navštivte stránky Kuchyně Lidlu a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na vepřový guláš se žampiony!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g vepřových kostek na guláš XXL Čerstvá porce
  • 1× cibule
  • 4× stroužky česneku
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4× bobkové listy Mikado
  • 1× pórek
  • 150 g žampionů
  • 4× větvičky tymiánu
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky Castello
  • 2 lžíce másla Pilos
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 0,5× citrónu (šťáva)
  • 800 g brambor
  • sítko
  • větší hrnec s pokličkou

POSTUP

Vepřové frikasé

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na troše olivového oleje dozlatova. Přidáme vepřové kostky, osolíme, opepříme, vložíme bobkové listy a za občasného míchání restujeme dozlatova. Mezitím omyjeme a nakrájíme pórek na menší kousky a přidáme k orestovanému masu. Omyté a očištěné žampiony zbavíme nožiček, nakrájíme na osminky, přidáme k masu a zlehka promícháme. Ochutíme čerstvým tymiánem a podlijeme vínem. Po odpaření vína přilijeme teplý vývar a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem. Frikasé zahustíme francouzským máslem (hladká mouka a máslo smíchané v poměru 1:1), které přidáváme postupně. Na závěr ochutíme nahrubo nasekanou petrželkou a šťávou z citrónu.

Tip: Chcete se dozvědět něco více o francouzském máslu? Podívejte se na naše video v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Vařené brambory s petrželkou

Očištěné a omyté brambory nakrájené na větší kousky uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme, přidáme lžíci másla, nasekanou petrželku a promícháme.

Servírování

Do hlubokého talíře servírujeme vařené brambory s petrželkou vedle frikasé s vepřovým masem a žampiony.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU