Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Steak z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Zprudka opékáme v rozehřáté grilovací pánvi z obou stran.
Tip: Maso otáčíme kleštěmi a zbytečně do něj nepícháme, aby neztratilo šťávu.
Těsně před dokončením položíme na steak jednu lžíci másla, odstavíme, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme odpočnout.
Očištěné fazolové lusky oblanšírujeme (krátce povaříme v osolené vroucí vodě).
V druhé pánvi s olejem restujeme žampiony nakrájené na čtvrtiny. Přidáme scezené lusky, sůl, pepř a na plátky nasekaný česnek. Po chvíli přidáme dvě lžíce másla a nakrájené lístky máty. Stáhneme z ohně a přimícháme salát.
Do středu talíře naservírujeme opečenou zeleninu. Na vrch položíme tranšírované steaky – nakrájené na tenké plátky, které na řezu osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Dozdobíme hoblinkami parmezánu.