Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Filety z tresky se salátem z kořenové zeleniny, jablek a ořechů

Na štědrovečerní tabuli patří již tradičně smažený kapr s bramborovým salátem. Není ale na škodu vyzkoušet i trochu originálnější chutě a zařadit třeba jako jeden ze svátečních obědů recept na filety z tresky se salátem z kořenové zeleniny. Přesně takový recept natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se, jak filety správně ochutit a opéct v rozehřáté pánvi, což je záležitost na pár minut, ale hlavně zjistíte, jak namíchat skvělý lehký salát, do kterého přijde kromě kořenové zeleniny i jablko nebo restované ořechy.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Salát

  • 1 hrst ořechů mix Alesto
  • 1 celer
  • 1 svazek petržele
  • 1 svazek mrkve
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • 1 jablko
  • 1 citron
  • 150 g zakysané smetany Pilos
  • 100 g majonézy Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Restovaná treska

  • 600 g filet z tresky
  • olivový olej Primadonna
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvý rozmarýn
  • 4 lžíce másla Pilos
  • 1 citron

POSTUP

Ořechy krátce opečeme v suché pánvi.

Očištěný celer, petržel a mrkev nakrájíme na drobné kousky a krátce oblanšírujeme – asi minutu povaříme ve vroucí osolené vodě. Přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 

Polovinu lahůdkových cibulek nakrájíme nadrobno. V hluboké míse smícháme nasekané cibulky, na kostky nakrájené jablko, citronovou šťávu, smetanu, majonézu, uvařenou přecezenou zeleninu a nasekané opečené ořechy. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Filety tresky osolíme, opepříme a krátce opékáme v rozehřáté pánvi s olejem. Ochutíme rozmáčklými stroužky česneku a větvičkami rozmarýnu. Jakmile jsou filety z jedné strany opečené, obrátíme je a na pánev přidáme máslo. Pokapeme citronovou šťávou a stáhneme z ohně.

Servírujeme dozdobené zbylou nasekanou lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU