Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ořechy krátce opečeme v suché pánvi.
Očištěný celer, petržel a mrkev nakrájíme na drobné kousky a krátce oblanšírujeme – asi minutu povaříme ve vroucí osolené vodě. Přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Polovinu lahůdkových cibulek nakrájíme nadrobno. V hluboké míse smícháme nasekané cibulky, na kostky nakrájené jablko, citronovou šťávu, smetanu, majonézu, uvařenou přecezenou zeleninu a nasekané opečené ořechy. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Filety tresky osolíme, opepříme a krátce opékáme v rozehřáté pánvi s olejem. Ochutíme rozmáčklými stroužky česneku a větvičkami rozmarýnu. Jakmile jsou filety z jedné strany opečené, obrátíme je a na pánev přidáme máslo. Pokapeme citronovou šťávou a stáhneme z ohně.
Servírujeme dozdobené zbylou nasekanou lahůdkovou cibulkou.