Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Filety z lososa s cuketovým ragú

Skvělé a zároveň zdravé jídlo pro milovníky ryb jsou filety z lososa s cuketovým ragú. Ochutnejte recept kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Cuketové ragú

  • 1 cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml suchého bílého vína Chardonnay Colombard
  • 8 cherry rajčat
  • čerstvá bazalka
  • 30 g másla

Filety z lososa

  • 4 filety z lososa
  • mořská sůl z mlýnku Kania
  • pepř z mlýnku Kania
  • 2 polév. lž. rostlinného oleje Promienna
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 citronu

POSTUP

Cuketové ragú

Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky (asi 1,5 cm), aby zůstala po uvaření křupavá. Oloupeme 3 stroužky česneku a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olivový olej a česnek orestujeme dozlatova. 
Přidáme plátky cukety, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a necháme krátce provařit. Přidáme na půlky nakrájená cherry rajčata a nakrájených 6 – 8 lístků bazalky. Nakonec zjemníme a zahustíme máslem a důkladně promícháme.

Filety z lososa

Filety z lososa zbavíme kůže, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozpálíme rostlinný olej a opečeme filety z jedné strany. Přidáme větvičky čerstvého tymiánu a 3 stroužky česneku. Nemusíme ani loupat, stačí pouze překrojit. Filety otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a filety necháme ještě pomalu dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý. Před podáváním filety ještě přelijeme čerstvou šťávou z půlky citronu.

Servírování

Na talíř dáme nejdříve cuketové ragú, poté filety z lososa a dozdobíme zbylými lístky
 čerstvé bazalky. Pokapeme olivovým olejem 
a osolíme mořskou solí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU