Roman Paulus
Doba přípravy40 min.

Filety z kapra pečené v papilotě

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Romana Pauluse na rychlého kapra pečeného v papilotě.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g filet kapra
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 400 g brambor
  • 100 g předvařené mrkve
  • 100 g cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 100 g cukety
  • 100 ml bílého suchého vína Pinot Grigio
  • 100 g másla Pilos
  • vejce na slepení papiloty
  • mašlovačka
  • pečicí papír
  • plech na pečení

POSTUP

Filety kapra opepříme a osolíme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu nakrájíme, mrkev na kolečka, cibuli na nudličky, česnek a cuketu na plátky.

Na pečicí papír dáme nakrájené brambory a mrkev, na ně položíme porce kapra a osolíme. Nakonec přidáme připravenou cibuli a česnek, podlijeme trochou vína, přidáme cuketu a nakonec trochu másla. Okraje papíru potřeme rozšlehaným vejcem, papilotu uzavřeme a spoje ještě potřeme vejcem. Přendáme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 10–12 minut.

Servírování

Pokrm podáváme přímo v papilotě.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.