Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Filety z candáta s cuketou a hlívou

 Candát je skvělá ryba, pokud hledáte jednoduchý a lehký recept na osvěžující oběd či večeři. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na filety candáta s cuketou a hlívou ústřičnou. Jelikož k přípravě ryby potřebujete jen samotné filety candáta, citronovou šťávu a kapku oleje, můžete si dostatečně pohrát s přílohou, kterou je v tomto případě již zmiňovaná zelenina s houbami a pro lepší (a pikantní) chuť i česnekem a pálivou papričkou. Pár minut na pánvi a je hotovo!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × cuketa
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 0,5 × svazek lahůdková cibulka
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá listová petržel
  • 350 g candát (filety)
  • 50 g máslo Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)

POSTUP

Cuketu nakrájíme na hranolky. Hlívu natrháme nebo nakrájíme na menší kousky. Česnek nasekáme na plátky. Z pálivé papričky odstraníme semínka a nakrájíme jí tenké proužky. 

Cuketu orestujeme v rozpálené pánvi s olejem. Po chvíli přihodíme hlívu a česnek spolu s pálivou papričkou. Ochutíme solí, pepřem a dále restujeme. Přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou nadrobno. Na závěr přisypeme nadrobno nakrájené bylinky.

Filety osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi s olejem dozlatova. Zjemníme máslem, pokapeme citronovou šťávou a stáhneme z ohně. 

Na talíř servírujeme cuketu s hlívou, přidáme opečenou rybu a ozdobíme lístky petržele nebo bazalky. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.