Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte recept na fazolovou polévku? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka a připravte si silnou polévku s fazolemi, zeleninou, kořením a vínem!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 213 kJ / 529 kcal
Bílkoviny
30,80 g
Tuky
24,00 g
Vláknina
10,50 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
45,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme ve větším hrnci s trochou oleje dozlatova, osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. 9 stroužků česneku nakrájíme nadrobno a přidáme k základu, podle potřeby můžeme přidat olej.
02.Maso nakrájíme na menší kostky, orestujeme spolu se základem, osolíme, opepříme a ochutíme celým novým kořením. Jakmile se maso zatáhne, přidáme den předem namočené fazole, promícháme, podlijeme vínem a chvíli vaříme, až se odpaří alkohol. Přidáme rajčata, promícháme, zalijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny, až maso s fazolemi změknou. Asi v polovině vaření přidáme hlívu nakrájenou na menší kousky a majoránku, podle potřeby osolíme a opepříme.
03.Těsně před servírováním opečeme krajíce podmáslového chleba v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje z obou stran dokřupava a potřeme stroužkem česneku.
04.Fazolovou polévku podáváme v hlubším talíři posypanou nasekanou listovou petrželí a opečeným krajícem chleba.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT