Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme ve větším hrnci s trochou oleje dozlatova, osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. 9 stroužků česneku nakrájíme nadrobno a přidáme k základu, podle potřeby můžeme přidat olej.
Maso nakrájíme na menší kostky, orestujeme spolu se základem, osolíme, opepříme a ochutíme celým novým kořením. Jakmile se maso zatáhne, přidáme den předem namočené fazole, promícháme, podlijeme vínem a chvíli vaříme, až se odpaří alkohol. Přidáme rajčata, promícháme, zalijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny, až maso s fazolemi změknou. Asi v polovině vaření přidáme hlívu nakrájenou na menší kousky a majoránku, podle potřeby osolíme a opepříme.
Těsně před servírováním opečeme krajíce podmáslového chleba v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje z obou stran dokřupava a potřeme stroužkem česneku.
Fazolovou polévku podáváme v hlubším talíři posypanou nasekanou listovou petrželí a opečeným krajícem chleba.