Fazolová polévka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept na fazolovou polévku? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka a připravte si silnou polévku s fazolemi, zeleninou, kořením a vínem!

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g vepřové plece bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × velká cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • 10 × stroužků česneku
  • nové koření Mikado
  • 200 g bílých fazolí Cornfarm (namočených přes noc)
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 400 g loupaných krájených rajčat v plechovce Freshona
  • 150 g hlívy ústřičné
  • sušená majoránka Mikado
  • čerstvá listová petržel
  • podmáslový chléb

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 213 kJ / 529 kcal

Bílkoviny

30,80 g

Tuky

24,00 g

Vláknina

10,50 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

45,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme ve větším hrnci s trochou oleje dozlatova, osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. 9 stroužků česneku nakrájíme nadrobno a přidáme k základu, podle potřeby můžeme přidat olej.

02.Maso nakrájíme na menší kostky, orestujeme spolu se základem, osolíme, opepříme a ochutíme celým novým kořením. Jakmile se maso zatáhne, přidáme den předem namočené fazole, promícháme, podlijeme vínem a chvíli vaříme, až se odpaří alkohol. Přidáme rajčata, promícháme, zalijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny, až maso s fazolemi změknou. Asi v polovině vaření přidáme hlívu nakrájenou na menší kousky a majoránku, podle potřeby osolíme a opepříme.

03.Těsně před servírováním opečeme krajíce podmáslového chleba v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje z obou stran dokřupava a potřeme stroužkem česneku.

Servírování:

04.Fazolovou polévku podáváme v hlubším talíři posypanou nasekanou listovou petrželí a opečeným krajícem chleba.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo