Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Farfalle vaříme za občasného míchání 13 až 15 minut v osolené vroucí vodě, scedíme přes sítko.
Česnek nakrájíme na plátky, lahůdkovou cibulku na nudličky, nať z cibulky nahrubo. Vše restujeme na pánvi na rozpáleném rostlinném oleji. Podle potřeby podlijeme vroucí vodou z těstovin. Vaříme už jen na mírném plameni (při nižší teplotě). Po chvíli přidáme scezené těstoviny, zakysanou smetanu a na nudličky nakrájeného lososa. Suroviny přidáváme postupně, pokaždé promícháme a opepříme. Pokud je omáčka příliš hustá, podlijeme vodou dle potřeby. Před dokončením přidáme listy čerstvého špenátu a krátce povaříme. Aby se těstoviny s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme připravit max. 2 porce najednou.
Z očištěných žampionů odkrojíme nožičky a hlavičky nakrájíme na čtvrtky. Orestujeme na menší pánvi na olivovém oleji, osolíme a opepříme.
Farfalle se špenátem servírujeme v hlubokém talíři. Navrch přidáme orestované žampiony. Můžeme ozdobit do tvaru růže srolovaným plátkem uzeného lososa a pár listy špenátu. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem Grana Padano.