Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Farfalle se zakysanou smetanou a žampiony

Vynechte jednou maso a připravte si farfalle se zakysanou smetanou a žampiony. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 12 × žampionů
  • 400 g farfalle Combino
  • sůl
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 2 × lžíce rostlinného oleje Promienna
  • 150 g uzeného lososa
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g listového špenátu
  • 2 × lžíce olivového oleje Luccese
  • sýr Grana Padano Lovilio na posypání

POSTUP

Farfalle

Farfalle vaříme za občasného míchání 13 až 15 minut v osolené vroucí vodě, scedíme přes sítko.

Omáčka

Česnek nakrájíme na plátky, lahůdkovou cibulku na nudličky, nať z cibulky nahrubo. Vše restujeme na pánvi na rozpáleném rostlinném oleji. Podle potřeby podlijeme vroucí vodou z těstovin. Vaříme už jen na mírném plameni (při nižší teplotě). Po chvíli přidáme scezené těstoviny, zakysanou smetanu a na nudličky nakrájeného lososa. Suroviny přidáváme postupně, pokaždé promícháme a opepříme. Pokud je omáčka příliš hustá, podlijeme vodou dle potřeby. Před dokončením přidáme listy čerstvého špenátu a krátce povaříme. Aby se těstoviny s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme připravit max. 2 porce najednou.

Žampiony

Z očištěných žampionů odkrojíme nožičky a hlavičky nakrájíme na čtvrtky. Orestujeme na menší pánvi na olivovém oleji, osolíme a opepříme.

Servírování

Farfalle se špenátem servírujeme v hlubokém talíři. Navrch přidáme orestované žampiony. Můžeme ozdobit do tvaru růže srolovaným plátkem uzeného lososa a pár listy špenátu. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem Grana Padano.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU