Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Těstoviny vaříme v osolené vroucí vodě asi 10 minut, občas promícháme, aby se neslepily.
Ve větší pánvi nebo woku rozehřejeme olivový olej a máslo. Stroužky česneku nasekáme najemno a krátce orestujeme. Po chvíli přidáme nakrájená sušená rajčata a dále restujeme. Přimícháme 2 lžíce rajčatového protlaku, osolíme a opepříme. Směs za stálého míchání restujeme ještě asi 1 minutu, podlijeme teplým zeleninovým vývarem a chvíli podusíme. Připravenou omáčku stáhneme z ohně, přidáme scezené těstoviny a špenát (zmrazené špenátové listy necháme trochu rozmrazit a důkladně osušíme papírovými utěrkami). Dobře promícháme a pánev vrátíme zpět na plotýnku. Pokud jsou těstoviny příliš suché, můžeme podlít ještě trochou teplého zeleninového vývaru. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájený balkánský sýr a promícháme.
Tip: Aby se těstoviny s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou.
Farfalle podáváme v hlubokém talíři ozdobené najemno nasekanou petrželkou.