Dýňovo-bramborový prívarok s pošírovaným vejcem

play Přehrát video recept
Dýňovo-bramborový prívarok s pošírovaným vejcem
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Prívarok je slovenský pokrm, který má konzistenci husté omáčce nebo kaše. Připravte si ho podle receptu Marcela Ihnačáka z brambor a dýně s pošírovaným vejcem a ochutnejte.


Tagy

Vegetarián

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 70 g cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × bobkový list Kania
  • 3 × stroužek česnek
  • 500 g brambory
  • 500 g máslová dýně
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • 1 × hrst čerstvý tymián
  • 1000 ml zeleninový vývar
  • 50 ml ocet
  • 4 × vejce „M“
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 2 × lžička máslo Pilos
  • 1 × hrst listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 129 kJ / 270 kcal

Bílkoviny

11,00 g

Tuky

7,60 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

41,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do rozehřátého hrnce s olivovým olejem vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Přidáme bobkový list, po chvíli také česnek nakrájený nadrobno, brambory a dýni nakrájené na kostky, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný tymián, promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka. 

02.V druhém hrnci přivedeme k varu vodu s octem. Lžičkou rozvíříme vodu, do středu vyklepneme vejce a vaříme asi 3 minuty. Hotová vejce vyndáme z vody a osušíme na talíři s papírovou utěrkou. 

Jak na pošírované vejce, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

03.Prívarok lehce rozmačkáme šťouchadlem na brambory do hustší konzistence, stáhneme z ohně a dochutíme citronovou šťávou a máslem.

04.Před podáváním pokrm dochutíme solí, pepřem a dozdobíme nasekanou listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo