Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Prívarok je slovenský pokrm, který má konzistenci husté omáčce nebo kaše. Připravte si ho podle receptu Marcela Ihnačáka z brambor a dýně s pošírovaným vejcem a ochutnejte.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 129 kJ / 270 kcal
Bílkoviny
11,00 g
Tuky
7,60 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
41,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozehřátého hrnce s olivovým olejem vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Přidáme bobkový list, po chvíli také česnek nakrájený nadrobno, brambory a dýni nakrájené na kostky, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný tymián, promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka.
02.V druhém hrnci přivedeme k varu vodu s octem. Lžičkou rozvíříme vodu, do středu vyklepneme vejce a vaříme asi 3 minuty. Hotová vejce vyndáme z vody a osušíme na talíři s papírovou utěrkou.
Jak na pošírované vejce, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
03.Prívarok lehce rozmačkáme šťouchadlem na brambory do hustší konzistence, stáhneme z ohně a dochutíme citronovou šťávou a máslem.
04.Před podáváním pokrm dochutíme solí, pepřem a dozdobíme nasekanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT