Dvoubarevný italský dezert
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy30 min.

Dvoubarevný italský dezert

Hledáte-li recept na moučník či dezert v italském stylu, navštivte kuchynelidlu.cz. Najdete tu recept na dvoubarevný italský dezert.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 200 g dlouhých piškotů Italiamo
  • 150 g másla Pilos
  • 100 g květového medu Marlene
  • 1 citron (na kůru)

Náplň

  • 50 g květového medu Marlene
  • 500 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 50 g Kalifornských vlašských ořechů Alesto Fine
  • 70 g hořké čokolády na vaření Fin Carré
  • 1 citron (na kůru)
  • mixér
  • kulatá pečicí rozevírací forma (Ø 24 cm)
  • pečicí papír

POSTUP

Těsto

V hrnci rozehřejeme máslo s medem. Přidáme rozdrobené piškoty, citronovou kůru a smícháme. Vzniklou směs natlačíme do pečicí papírem vyložené formy a necháme v lednici ztuhnout.

Náplň

V hrnci zahřejeme med s asi 100 ml smetany. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Připravenou směs ušleháme nejprve zvlášť a poté přidáme k ušlehané smetaně. Přidáme nasekané ořechy a náplň rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu nalijeme na těsto do formy a necháme ztuhnout. Do druhé poloviny nalijeme rozehřátou čokoládu, smícháme a nalijeme na první již ztuhlou vrstvu.

Servírování

Zdobíme nastrouhanou čokoládou a citronovou kůrou.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU