Marcel Ihnačák
Doba přípravy35 min.

Dušený losos se špenátem, bramborami a rajčaty

Hledáte inspiraci na vaření? Vyzkoušejte recept Marcela ihnačáka na dušeného lososa se špenátem, bramborami a rajčaty.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g čerstvého lososa
  • 1× cibule
  • 5× stroužků česneku
  • olivový olej Primadonna
  • 1× pálivá paprička
  • 200 g brambor
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 400 g krájených loupaných rajčat Nostia
  • 150 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 800 ml vývaru (rybí nebo zeleninový)
  • 2 hrsti čerstvého mladého špenátu
  • 0,5× citronu
  • 2× bílé bagety
  • grilovací pánev

POSTUP

Dušený losos

Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a 4 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje dozlatova. Z pálivé papričky odstraníme semínka, papričku nakrájíme najemno a necháme orestovat spolu se základem. Brambory oloupeme, rozkrojíme na poloviny, nakrájíme na tenké plátky a přidáme do hrnce. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a přidáme rajčata z plechovky. Podlijeme bílým vínem a krátce povaříme, aby se alkohol odpařil. Směs zalijeme vývarem a vaříme do změknutí brambor (8 až 10 minut).

Nakrájeného lososa přidáme ke změklým bramborám, promícháme a dusíme ještě asi 10 minut. Občas opatrně promícháme. Nakonec přidáme omytý čerstvý špenát, počkáme, dokud nezměkne a jídlo ochutíme citronovou šťávou.

Grilované bagetky

Bagety nakrájíme našikmo na kolečka a opečeme s trochou olivového oleje dozlatova v grilovací pánvi. Opečené bagetky potřeme na jedné straně stroužkem česneku.

Servírování

Dušeného lososa servírujeme v hlubokém talíři s opečenými kousky bagety.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU