Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a 4 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje dozlatova. Z pálivé papričky odstraníme semínka, papričku nakrájíme najemno a necháme orestovat spolu se základem. Brambory oloupeme, rozkrojíme na poloviny, nakrájíme na tenké plátky a přidáme do hrnce. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a přidáme rajčata z plechovky. Podlijeme bílým vínem a krátce povaříme, aby se alkohol odpařil. Směs zalijeme vývarem a vaříme do změknutí brambor (8 až 10 minut).
Nakrájeného lososa přidáme ke změklým bramborám, promícháme a dusíme ještě asi 10 minut. Občas opatrně promícháme. Nakonec přidáme omytý čerstvý špenát, počkáme, dokud nezměkne a jídlo ochutíme citronovou šťávou.
Bagety nakrájíme našikmo na kolečka a opečeme s trochou olivového oleje dozlatova v grilovací pánvi. Opečené bagetky potřeme na jedné straně stroužkem česneku.
Dušeného lososa servírujeme v hlubokém talíři s opečenými kousky bagety.