Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Dušený králík s dýní hokaido

Hledáte recept na králíka? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na dušeného králíka s dýní hokaido. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Dušený králík se slaninou a žampiony

  • 500 g králičího ramene s kostí Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • hladká mouka Castello
  • olivový olej Primadonna
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g žampionů
  • 50 g anglické slaniny Pikok
  • čerstvý tymián
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 l teplého kuřecího vývaru
  • 50 g másla Pilos
  • hrst čerstvé petrželky

Restovaná dýně hokaido

  • 1 dýně hokaido
  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • 1 citron
  • pánev s pokličkou
  • pečicí papír

POSTUP

Dušený králík se slaninou a žampiony

Omyté a osušené králičí plece osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Orestujeme v rozehřáté pánvi na větším množství olivového oleje. Přidáme nakrájený česnek, omyté a osušené žampiony nakrájené na čtvrtiny a slaninu nakrájenou na širší proužky. Ochutíme čerstvým tymiánem a restujeme z obou stran dozlatova. Přilijeme bílé víno, po odpaření alkoholu podlijeme teplým vývarem. Přikryjeme pokličkou a dusíme dále doměkka. Během dušení podléváme teplým vývarem. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petrželku.

Restovaná dýně hokaido

Dýni rozkrojíme a lžící vyjmeme semínka. Oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Na pánev přidáme olivový olej, pár dýňových semínek a nakrájenou dýni. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a restujeme, až dýně změkne. Pár minut před koncem přidáme do pánve lahůdkovou cibulku nakrájenou na větší kousky a ochutíme citronovou šťávou.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme restovanou dýni hokaido s lahůdkovou cibulkou, na ně dušenou králičí plec se žampiony a slaninou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU