Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Dušené vepřové s kysaným zelím

Pokrmy z jednoho hrnce jsou jednoduché a pochutná si na nich celá rodina. Připravte si dušené vepřové s kysaným zelím podle kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g vepřových kostek na guláš Čerstvá porce
  • 2 polév. lž. selského sádla
  • 1× cibule
  • 4× stroužky česneku
  • 50 g oravské slaniny Baroni
  • 1 káv. lžič. celého kmínu Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 polév. lž. mleté sladké papriky Mikado
  • 200 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 100 g sušených švestek Gardis
  • 800 g kysaného zelí Freshton
  • 1,5 l vepřového vývaru
  • 1 hrst nasekané petrželky

POSTUP

Ve větším hrnci na rozpáleném vepřovém sádle orestujeme nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli a 3 stroužky česneku. Slaninu nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Ochutíme kmínem a dále restujeme. Přidáme kostky vepřového masa, osolíme, opepříme a restujeme ze všech stran dozlatova. Posypeme mletou paprikou a podlijeme vínem. Jakmile se alkohol z vína odpaří, přidáme sušené švestky a scezené kysané zelí. Důkladně promícháme, podlijeme teplým vývarem a pod pokličkou dusíme asi 30 až 40 minut doměkka. Na závěr posypeme nasekanou petrželkou.

Servírování

Dušené vepřové maso se sušenými švestkami a kysaným zelím můžeme podávat s opečeným chlebem, potřeným čerstvým česnekem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU