Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve větším hrnci na rozpáleném vepřovém sádle orestujeme nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli a 3 stroužky česneku. Slaninu nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Ochutíme kmínem a dále restujeme. Přidáme kostky vepřového masa, osolíme, opepříme a restujeme ze všech stran dozlatova. Posypeme mletou paprikou a podlijeme vínem. Jakmile se alkohol z vína odpaří, přidáme sušené švestky a scezené kysané zelí. Důkladně promícháme, podlijeme teplým vývarem a pod pokličkou dusíme asi 30 až 40 minut doměkka. Na závěr posypeme nasekanou petrželkou.
Dušené vepřové maso se sušenými švestkami a kysaným zelím můžeme podávat s opečeným chlebem, potřeným čerstvým česnekem.