Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte skvělé vepřová ragú s hlívou ústřičnou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 435 kJ / 582 kcal
Bílkoviny
34,50 g
Tuky
34,20 g
Vláknina
10,10 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
28,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli a 4 stroužky česneku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme 2 lžíce vepřového sádla a cibuli s česnekem orestujeme dozlatova. Přidáme nasekaný rozmarýn a kostky vepřového masa, opepříme a osolíme. Restujeme, až maso zezlátne. Podlijeme červeným vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přidáme konzervu krájených rajčat a důkladně zamícháme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Přidáme hlívu nakrájenou na proužky a dusíme ještě asi 30 minut, až maso změkne.
02.Kapustu rozkrojíme na poloviny a vykrojíme košťál. Rozebereme na listy, které důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější proužky. Kapustu blanšírujeme, tedy krátce povaříme v osolené vroucí vodě (asi 3 minuty), scedíme a necháme okapat.
03.Na velké pánvi s rozpáleným olivovým olejem krátce osmahneme nadrobno nasekané 3 stroužky česneku. Po chvíli přidáme okapanou blanšírovanou kapustu, opepříme a krátce restujeme. Nakonec přidáme hrst nasekané petržele a promícháme.
04.Dušené kostky vepřového masa podáváme s restovanou kapustou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT