Dušené vepřové s hlívou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 17×
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte skvělé vepřová ragú s hlívou ústřičnou. 

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vepřové kostky

  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce vepřového sádla
  • 2 × větvičky rozmarýnu
  • 500 g vepřových kostek na guláš Čerstvá porce
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 200 ml suchého červeného vína Bordeaux
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Nostia
  • 500 ml 500 ml vývaru
  • 250 g hlívy ústřičné

Kapusta

  • 1 × hlávka kapusty
  • olivový olej Luccese
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 435 kJ / 582 kcal

Bílkoviny

34,50 g

Tuky

34,20 g

Vláknina

10,10 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

28,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřové kostky

01.Cibuli a 4 stroužky česneku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme 2 lžíce vepřového sádla a cibuli s česnekem orestujeme dozlatova. Přidáme nasekaný rozmarýn a kostky vepřového masa, opepříme a osolíme. Restujeme, až maso zezlátne. Podlijeme červeným vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přidáme konzervu krájených rajčat a důkladně zamícháme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Přidáme hlívu nakrájenou na proužky a dusíme ještě asi 30 minut, až maso změkne.

Kapusta

02.Kapustu rozkrojíme na poloviny a vykrojíme košťál. Rozebereme na listy, které důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější proužky. Kapustu blanšírujeme, tedy krátce povaříme v osolené vroucí vodě (asi 3 minuty), scedíme a necháme okapat.

03.Na velké pánvi s rozpáleným olivovým olejem krátce osmahneme nadrobno nasekané 3 stroužky česneku. Po chvíli přidáme okapanou blanšírovanou kapustu, opepříme a krátce restujeme. Nakonec přidáme hrst nasekané petržele a promícháme.

Servírování

04.Dušené kostky vepřového masa podáváme s restovanou kapustou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo