Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěnou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, cibuli) nakrájíme na malé kousky a restujeme ve velkém hrnci na rozehřátém oleji. Postupně přidáváme bobkové listy, sůl, pepř a nadrobno nasekané 4 stroužky česneku. Jakmile zelenina změkne, do hrnce vložíme maso nakrájené na větší kousky, osolíme a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Potom přisypeme papriku a minutu opékáme. Zalijeme vroucím vývarem nebo vodou a bílým vínem. Promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme přibližně hodinu do měkka.
Asi v polovině vaření začneme s přípravou přílohy. Růžičkovou kapustu očistíme, větší kusy překrojíme na poloviny a krátce blanšírujeme – 3 až 4 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Potom ji přecedíme a necháme okapat.
Na rozehřáté pánvi restujeme nadrobno nasekané šalotky a 4 stroužky česneku. Postupně přidáváme na menší kousky nakrájenou hlívu, sůl, pepř a kapustu. Jakmile kapusta získá zlatavou barvu, přimícháme máslo.
Dušené vepřové podáváme s růžičkovou kapustou a hlívou posypané petrželovou natí.